I Capitol Hill var det politisk drama onsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse

annonse

De amerikanske kongressrepublikanerne er rasende over å ha blitt utelatt fra riksrettsgranskningen mot USAs president Donald Trump. Onsdag stormet de det som var en lukket høring i kjelleren i kongressbygningen Capitol Hill.

Vitner til hendelsen sier de republikanske politikerne presset seg forbi sikkerhetsvaktene i bygningen. Republikanerne begynte så å rope innvendinger mot at demokratenes ledere i Representantens hus holder høringen bak lukkede dører uten å frigi transkriberingen fra vitneforklaringene, skriver Reuters.

Hendelsen onsdag skal være et klart brudd på de strenge reglene som gjelder for møterommet kalt SCIF. Rommet er laget for å hindre elektronisk avlytting, og flere er bekymret for at kongressmedlemmene begikk alvorlige sikkerhetsbrudd ved å gå inn med mobiltelefoner.

annonse

Det politiske stuntet kommer etter at Trump oppfordret republikanerne om å vise tøffere motstand til riksrettsgranskingen. Forklaringen til vitnet Laura Cooper ble utsatt i flere timer. Hun skulle snakke foran både demokratiske og republikanske kongressmedlemmer. Cooper er ansatt i Pentagon, og det var ventet at hun skulle få spørsmål om hvorfor Trump holdt tilbake 391 millioner dollar i militær støtte til Ukraina.

Den pågående riksrettsgranskningen mot Trump handler om hvorvidt Trump ba Ukraina om tjenester skulle hjelpe ham politisk på hjemmebane.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon