Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
annonse

Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar er lukket uten forvarsel. Gruppens leder mener det dreier seg et slag om ytringsfriheten, mens Facebook nekter å kommentere.

Torsdag morgen rapporterte NTB at Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar hadde blitt lagt ned uten forsvarsel. Gruppen har blitt velkjent de siste årene, og har skapt debatt om feminisme, identitetspolitikk og ytringsfrihet med mer.

Gruppens leder Kay Eriksen forteller Resett at han ikke fikk noen spesifikk advarsel på at den lukkede gruppen ville bli stengt.

annonse

– Hver gang det har vært innlegg som har vært halvveis imot Facebooks standarder, har vi fått advarsler på det, og gruppen har hatt så mye aktivitet at det ofte har skjedd. Men da jeg stod opp i dag tidlig fikk vi melding om at hele gruppen var lagt ned, fordi den stred mot standardene. Så det skjedde uten direkte forvarsler om at noe måtte gjøres, forteller han.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.