Illustrasjonsbilde. REUTERS/Ammar Awad
annonse
annonse

FNs uavhengige ekspert på menneskerettigheter i de palestinske områdene etterlyser et internasjonalt forbud mot alle produkter laget i israelske bosetninger.

Oppfordringen kommer fra Michael Lynk, som mener et forbud vil fungere som et skritt på veien mot å potensielt få slutt på Israels 52 år lange ulovlige okkupasjon.

Lynk har sagt til FNs menneskerettighetskomité at verdenssamfunnet bør be FN fullføre og utgi en database om «virksomheter som er involvert i aktiviteter koblet til de ulovlige bosetningene».

annonse

Israels utenriksdepartement har avvist å kommentere Lynks uttalelser.

Ifølge Lynk har verdenssamfunnet et ansvar og en juridisk forpliktelse til å tvinge Israel til å avslutte okkupasjonen fullstendig – og i tillegg til å fjerne hindringene for palestinernes selvbestemmelse.

Israel har tidligere fordømt den internasjonale boikottbevegelsen. Tilhengere av boikott mener på sin side at de representerer en ikke-voldelig måte å protestere mot Israels behandling av palestinerne på.

Israel okkuperte Øst-Jerusalem og Vestbredden under Seksdagerskrigen i 1967. Dette er områder palestinerne ønsker skal utgjøre deres fremtidige stat.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon