Det er de siste månedene avdekket tusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Barne- og familieetaten i Oslo kommune har totalt 7.842 brudd på arbeidsmiljøloven fra 2016 til september i år, ifølge tall NRK har fått innsyn i.

Etaten har 960 ansatte fordelt på 550 årsverk, skriver NRK. Den jobber blant annet med barnevern, institusjoner og beredskapshjem.

Bruddene kommer på toppen av tidligere omtalte brudd på arbeidsmiljøloven i andre etater i Oslo. Arbeidstilsynet åpnet i høst tilsyn som følge av avsløringene om bruddene.

annonse

Nå er det dokumentert over 100.000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune de siste årene. Mandag skrev NRK at det er avdekket over 6.000 brudd i velferdsetaten.

– Dette er for høye tall. Nå er det viktig for oss å gå inn i systemene våre å se hva slags type brudd det er snakk om, sier direktør Guri Bergo i velferdsetaten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon