Lillestrøm 2019828. Pressekonferanse med Tommy BPolitiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt sier de nå har en formening om hva slags printer som ble brukt til å skrive ut trusselbrevet som ble funnet i boligen til ekteparet Hagen 31. oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix røske i forbindelse med forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har nå en formening om hva slags type printer som ble brukt til å skrive ut trusselbrevet som ble funnet i hjemmet til Tom og Anne-Elisabeth Hagen.

– Vi har en formening om hvilken type printer. Dette har vært et levende og viktig etterforskningsskritt helt fra en tidlig fase. Vi er ennå ikke fullt og helt i mål, men vi har kommet et langt stykke på vei og har en formening om hvilken type printer som er mer aktuelle enn andre, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Politiet har tidligere bekreftet at konvolutten brevet lå i selges hos Clas Ohlson.

annonse

Hvem som har skrevet trusselbrevet, som ble funnet i ekteparets bolig 31. oktober i fjor, er et sentralt spørsmål i etterforskningen. Det ble i brevet fremsatt grove trusler og krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero.

Tidligere torsdag bekreftet Brøske til VG at politiet har funnet Hagens blod i huset.

– Funnet er ikke nødvendigvis spesielt oppsiktsvekkende, siden hun bodde der. Men det er en naturlig del av vår jobb å finne ut av hvilken betydning sporet har for saken vi etterforsker, sa Brøske.

annonse

28. august gikk politiet ut med opplysninger om skosåleavtrykk de mener kan være avsatt av en gjerningsperson. 24. september opplyste de at det er funnet et låsbart plastbånd i boligen, der politiet mener det sentrale åstedet er.

Politiet jobbet først ut fra en hovedteori om at Hagen var kidnappet. 26. juni opplyste politiet at de hadde endret hovedteori i saken, og at de nå anser det som mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

Om en uke er det gått ett år siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sin bolig i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon