Illustrasjonsfoto. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
annonse
annonse

En tysk miljøaktivist fra Greenpeace er bøtelagt av norsk politi for å ha forsøkt å koble seg opp mot datanettverket til en miljøkonferanse i Oslo.

Mannen, som er i slutten av 20-årene, ble pågrepet natt til tirsdag i forkant av havkonferansen Our Ocean som nå avholdes i Oslo sentrum.

Han forsøkte da å koble seg opp mot konferansens datanettverk i den hensikt å overta skjermen under konferansen, opplyser Ole Rasmus Knudsen, som er påtaleleder ved Seksjon for finans- og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt.

annonse

Den pågrepne er en tysk statsborger som er født i 1992. Han ble pågrepet i forbindelse med at han forsøkte å komme seg inn i konferansesalen.

– Vi kan bekrefte at det er en Greenpeace-aktivist som er pågrepet, opplyser havrådgiver Halvard Raavand i Greenpeace Norge torsdag ettermiddag.

Politiet har tekniske funn som tilsier at aktivisten hadde et budskap som var planlagt framført. Han er avhørt av politiet i ettertid og er i politiets varetekt.

annonse

Mannen har vedtatt en bot på 10.000 kroner for forsøk på inntrengning i dataanlegg. Politiet arbeider nå med å få ham utvist fra landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon