Frode Bergs norske forsvarer Brynjulf Risnes er usikker på når hans klient eventuelt kan bli utlevert. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes har foreløpig ikke hørt noe om hans klient kan komme til å utleveres i løpet av kort tid.

– Jeg har ikke hørt noe om Berg kan komme til å utleveres i dag eller de nærmeste dagene, sier Brynjulf Risnes til NTB fredag formiddag.

Fredag besøker Russlands utenriksminister Sergej Lavrov Kirkenes i forbindelse med markeringen av 75-årsdagen for frigjøringen av Finnmark. Det har blitt spekulert i om det kunne være en mulighet at spiondømte Berg ble utlevert til Norge i forbindelse med markeringen.

annonse

På spørsmål fra TV 2 om når Frode Berg kan komme hjem, svarte Lavrov følgende til norske medier torsdag kveld:

– Når som helst.

Risnes sier at det foreløpig er uklart når Berg eventuelt kan bli utlevert, og viser til opplysningene om at Litauen også inngår i en trekantavtale med Norge og Russland. Ifølge det litauiske nyhetsbyrået BNS er Litauen og Russland enige om å utveksle to russere mot to litauere og en ikke navngitt nordmann som er dømt i Russland. Berg er den eneste nordmannen som soner en spiondom i Russland.

annonse

NRK skrev tidligere denne uken at parlamentet i Litauen først 7. november skal stemme over et lovforslag som kan føre til løslatelse og utveksling av spiondømte Frode Berg.

– Litauen er jo også inne i bildet, så vi vet ikke når en utlevering eventuelt kan skje, sier Risnes.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon