Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er fornøyd med signalene fra Russland i forbindelse med Frode Berg-saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) reagerer positivt på uttalelsene fra Sergej Lavrov om Frode Bergs situasjon.

Da Lavrov landet i Kirkenes torsdag i forbindelse med markeringen av frigjøringen av Finnmark, uttalte han at Berg kan returnere til Norge når som helst.

– Det Lavrov sa i går, er positivt, for vi vil jo ha Frode Berg hjem. Det har vi gitt tydelig beskjed om til russiske myndigheter, og derfor har vi jobbet på ulike måter for å få det til, sier Eriksen Søreide til NRK fredag.

annonse

– Vi bidrar til å forsøke å lette på det som er en vanskelig situasjon for Berg og familien hans. Blant annet ved å besøke ham annenhver uke i fengselet fra ambassadens side. Nå senest på mandag, sier Eriksen Søreide.

64 år gamle Frode Berg ble i april dømt til 14 års fengsel for spionasje etter å ha blitt pågrepet av sikkerhetspolitiet FSB i Moskva i desember 2017.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon