- Resett - https://resett.no -

Kamzy Gunaratnam (Ap) vil ikke slette haglekommentar i eget kommentarfelt: – Det er en slags trussel, en indirekte trussel

Det som kan oppfattes som en drapstrussel blir stående i kommentarfeltet til Oslos varaordfører, Kamzy Gunaratnam (Ap).

I går skrev Resett om reaksjonene fra SV-toppene Audun Lysbakken og Karin Andersen [1] i forbindelse med en NRK-reportasje om norske menn som sender sine utenlandske koner på krisesenter.

Andersen omtalte norske menn som finner seg utenlandske koner for å ha «et kvinnesyn fra helvete», mens partileder Audun Lysbakken brukte banneord for å beskrive sine følelser.

annonse

– Fy Faen. For en skam, skrev han.

Statskanalen [4] hevdet at det som oftest dreier seg om kvinner fra Thailand og Filippinene.

annonse

Vil ta med seg hagle

Saken har satt sinnene i kok hos venstreorienterte samfunnsdebattanter og politikere.

Varaorordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, omtalte saken på sin egen Facebook-side der hun skrev at det var noe av det mest «forkastelige hun hadde lest».

I kommentarfeltet til Ap-politikeren har det kommet flere stygge angrep rettet mot norske menn som har funnet kjærligheten i utlandet. Men det er en kommentar som skiller seg ut.

Sjur Cappelen Papazian, som har skrevet flere innlegg i som Dagbladet og Radikal Portal, truer de som er beskrevet i NRK-saken.

– Om jeg møter en av dem som misbruker kvinner måtte jeg ha med hagle eller baseballkølle, heter det i kommentaren.

Papazian sitter i styret hos BIEN Norge. BIEN beskriver seg selv som en «interesseorganisasjon med det til formål å opplyse den norske befolkningen om borgerlønn».

Gunaratnam har åpenbart registrert kommentaren, men har valgt å la kommentaren bli stående.

annonse

– Forbanna jeg og, men vi må være bedre. Til å avdekke, si i fra og forebygge, svarer hun.

 

– En ekstra tynn spiker

Kamzy Gunaratnam har ikke et offentlig telefonnummer så Resett er henvist til å kontakte henne gjennom politisk rådgiver Snorre Erichsen Skjevrak. Han svarer først bare «Nei» på forespørselen om kontakt med den ærverdige varaordføreren. Da vi opplyser hva saken gjelder, en drapstrussel, finner han raskt frem til hvilken kommentar det gjelder.

– En ekstra tynn spiker til dagens suppekjøkken, altså. Kamzy har ingen kommentar til det nå, svarer han per SMS.

– Det er en slags trussel, en indirekte trussel

Sjur Cappelen Papazian, som skrev kommentaren, sier i en uttalelse til Resett at han mener det er forståelig at «folk bruker vold i slike saker» når kvinner behandles dårlig. Han ønsker ikke å slette kommentaren.

– Det er en slags trussel, en indirekte trussel, sier han til Resett. Men han understreker at den ikke er rettet mot noen enkeltperson.

Sjur Cappelen Papazian ønsker å ta med seg en hagle når han møter norske menn som er omtalt i en NRK-reportasje. Han sitter i styret i BIEN Norge. Skjermbilde borgerlønn.no

Han uttrykker i løpet av samtalen en oppfatning av at folk må ha rett til å uttrykke sitt raseri over urettferdighet. Han mener det i noen tilfeller er «naturlig at man bruker vold». På spørsmålet om han mener vanlige folk er berettiget til å ty til vold som reaksjon på urettferdighet og kriminalitet, svarer han at det er «best når politiet tar det.»

På spørsmål om hvor i det politiske landskapet han vil plasserer seg, svarer Papazian at han er «frihetlig». Han utdyper dette til å bety «nærmest anarkist».

annonse

Papazian hevder tidlig i intervjuet at han er «særdeles lite voldelig». Men han forteller uoppfordret til Resett at han har sittet i fengsel én gang, tilbake i 2003, for vold mot politiet i forbindelse med en demonstrasjon mot invasjonen av Irak. Han satt inne «omtrent tretti dager,» så vidt han kunne huske.

Det skjedde etter at han hadde returnert fra Irak hvor han hadde som ambisjon å fungere som «levende skjold».

Det skal bemerkes at Resett i løpet av intervjuet ikke fant noen tegn på at Sjur Cappelen Papazian kom til å gjøre handling ut av ordene han la igjen på Kamzy Gunaratnams Facebook-side. Han var hyggelig og imøtekommende også overfor Resetts redaktør som gjorde intervjuet.

Det samme kan ikke sies om varaordførerens politisk rådgiver, Snorre Erichsen Skjevrak. Kommentaren er fortsatt ikke slettet fra Kamzy Gunaratnams Facebook-side.

Helge Lurås har bidratt til denne artikkelen.

 

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474