Sverige. Foto: Daniel Schoenen/imageBROKER/REX
annonse
annonse

Parallellsamfunn der kriminelle og klaner styrer utgjør en alvorlig trussel mot Sverige og landets system, kommer det frem i en ny rapport.

Rapporten «Antagonistiska hot och dess påverkan på lokalsamhället» er utarbeidet av den svenske Försvarshögskolans avdeling for Asymmetriska hot- och terrorismstudier.

Problemet er økende, det er skytinger, sprengninger, vold og trusler mot offentlig tjenestemann, muslimsk moralpoliti og ungdommer som ikke respekterer politiets autoritet.

annonse

– En rad problem och nya hotbilder mot det svenska samhället sätter sin prägel på såväl tillvaron, som samhällsdebatten om s.k. socialt utsatta områden. Dessa problem och hotbilder är förhållandevis nya och komplexa fenomen för många politiker, forskare och journalister. Massmedia målar upp en bild av dessa områden där tillvaron allt som ofta störs av olika former av hot, upplopp, kravaller, gängkriminalitet, dödsskjutningar och en mycket god tillgång till illegala vapen och narkotika, heter det i rapporten.

Les også: Säpo: – Islamister utgjør den største terrortrusselen mot Sverige

Det er et stort problem at klanmentaliteten vokser frem, de har sin lojalitet til sine egne og ikke til den svenske rettsstaten. Klansystemet er en form for sedvanerett og er i kontrast til det svenske rettssystemet.

annonse

Forlik er målet, ikke rettegang og straff for ugjerninger. De betaler seg ut av problemer, men kommer de ikke til enighet, da kan det oppstå blodhevn. Det har etablert et eget rettssystem, og har blitt en stat i staten.

Les også: Svenska Dagbladet: Radikal islam i Sverige er sterkt økende

Fra samfunnets side har tilveksten av organisert kriminalitet og voldelig radikalisme blitt et problem. Det har blitt skapt et parallellsamfunn som begynner å bli en trussel mot det svenske systemet.

– Ett stort antal personer drabbas av dessa former av kriminalitet; inte bara brottsoffren i traditionell bemärkelse utan också deras anhöriga, vänner och grannar. De personer som tar kontakt med polis och andra myndigheter för att hjälpa till och som vittnar i rättegångar riskerar att utsättas för repressalier av olika slag. Rättsväsendet och andra berörda myndigheter har inte lyckats stävja denna utveckling. Olika former av s.k. antagonistiska hot har till sin natur en tendens att undergräva tilliten till rättsstaten och demokratin. Detta innebär att dessa hot kan vara såväl skadliga som systemhotande på längre sikt, kan man lese.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon