- Resett - https://resett.no -

Offensiv Stjernesund før sesongstart: – Pallplass er innen rekkevidde

Alpinsjef Claus Ryste mener norsk seier i sesongstarten for alpindamene er for mye å håpe på. Men Thea Stjernesund utelukker ikke en norsk pallplass.

Vi må tilbake til 2002 sist en norsk kvinne vant et verdenscuprenn i Sölden. Da kjørte Andrine Flemmen ned på samme tid som Nicole Hosp fra Østerrike og slovenske Tina Maze, og de tre måtte dele førsteplassen.

Lørdag sesongåpner alpindamene med storslalåm i det lille tettstedet i Østerrike, men å tro det blir en ny norsk Sölden-seier er å forvente for mye, sier alpinsjef Clas Ryste til NTB.

annonse

– Det vil være å legge forventningene på jentene litt for høyt, sier Ryste som minner om at vårt fremste våpen i storslalåm, Ragnhild Mowinckel, fortsatt ikke er tilbake fra skade.

Molde-jenta ødela korsbånd og menisken før sesongavslutningen i Andorra forrige sesong.

– Derfor må vi legge lista naturlig. Men vi har et veldig fremadstormende lag, med høyt nivå. Jeg tror vi skal være med å slå fra oss, men ikke forvent seier, det blir for mye, sier alpinsjefen.

Kan klare pallplass
annonse
[1]

Det norske stjerneskuddet Thea Stjernesund utelukker derimot ikke en norsk pallplassering lørdag.

– Pallplass kan kanskje gå, men seier … det er hårete.

– Hvis alt klaffer, og det må det gjøre om man skal på pallen, så tror jeg det kan gå. Det hadde vært veldig spennende, sier 22-åringen som ut fra intet kjørte seg rett inn blant de beste forrige sesong.

Nå er hun en av de det stilles høyest forventninger til.

I Sölden forrige sesong kjørte Stjernesund ned til sjuendeplass. I år drømmer hun om pallen, men vil også si seg fornøyd dersom det ikke går.

– Klarer jeg topp 10 vil jeg også være kjempefornøyd.

annonse

Stjernesund har også store forventninger til sine lagvenninner Kristin Lysdahl og Mina Fürst Holtmann, som hun sier har levert solide tider på treningene så langt.

Skaffe erfaring

Lagvenninne Lysdahl sier hun har sine tanker om hvor hun ønsker å havne i lørdagens storslalåm, men at hun ikke har noen forventninger om plassering.

– Jeg tenker mest på hvordan jeg ønsker å kjøre på ski. Skal man begynne å se på plasseringer, må man se på hva andre gjør. Jeg liker best å fokusere på hva jeg selv skal gjøre, sier Lysdahl.

Seks norske jenter stiller til start lørdag: Foruten Stjernesund, Lysdahl og Holtmann skal Maria Tviberg, Kristina Riis-Johannessen og Marte Monsen stille med de norske fargene.

– For de yngste jentene handler det om å skaffe erfaring, sier alpinsjef Ryste.

– For Thea og Kristin må målet være å komme seg topp 10, og Mina klarer topp 15. Klarer vi det må vi være veldig godt fornøyd.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474