Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Skatteetaten gjennomførte i sommer kontroller på elleve festivaler. Det resulterte i at to personer ble bortvist og en fikk tilleggsskatt på 150.000 kroner.

På festivalene ble det gjennomført kontroller av kasseapparat, momsregistrering, levering av A-melding og føring av personallister.

– Vi ser at når vi kontrollerer ett sted, så dukker de samme aktørene opp igjen på en ny festival et annet sted. Derfor har det vært viktig for oss å følge virksomheter som reiser rundt i Festival-Norge, sier Eve Vangsnes Bergli, direktør for divisjon innsats i Skatteetaten.

annonse

Skatteetaten traff en del av de samme virksomhetene på flere av arrangementene.

– Én fikk fastsatt merverdiavgift og tilleggsskatt på 150.000 kroner samt ilagt overtredelsesgebyr for manglende personalliste, sier Bergli.

To virksomheter ble bortvist av politiet, den ene av dem på to forskjellige steder i landet. En person ble også utvist på grunn av manglende oppholdstillatelse. Flere av virksomhetene hadde også skatte- og avgiftskrav som ikke var gjort opp, melder Skatteetaten.

annonse

– Vi kommer til å følge opp flere av disse, påpeker Bergli.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon