Klimaaksjonene til Extinction Rebellion påfører London Metropolitan Police massive kostnader. Foto:Tolga AKMEN / AFP
annonse
annonse

Extinction Rebellion (XR) har med sine aksjoner påført politiet i London kostnader på 37 millioner pund så langt i år.

De ekstreme klimaaktivistene i XR skapte kaos i London da de stengte forretninger, offentlige kontorer og transportårer i London i en uke i april. I oktober pågikk demonstrasjonene i mer enn to uker.

Les også: Får betalt for å skape kaos – George Soros er blant bidragsyterne

annonse

London Metropolitan Police måtte bruke enorme ressurser i et forsøk på å holde demonstrasjonene begrenset til området rundt Trafalgar Square, men lykkes ikke særlig godt. Forsterkninger måtte hentes inn fra andre politidistrikter, skriver Daily Mail.

Politisjef Cressida Dick avslører nå at den totale regningen har passert 37 millioner pund, og det er forventet at den endelige summen vil stige. I alt 1800 demonstranter ble arrestert i løpet av oktober.

Til sammenligning har politiets arbeid mot den eksploderende voldskriminaliteten i London et samlet budsjett på 15 millioner pund.

Politisjefen innrømmer at ressursbruken på XR går ut over andre oppgaver:

annonse

– Dette medfører en fryktelig belastning på London og politiet.

Klimaaktivistene i XR lykkes med å skape oppmerksomhet, men sympatien for gruppen er i fritt fall. Særlig blokkeringen av kjøttmarkedet Smithfields Market og forstyrrelser i kollektivtrafikken har skapt raseri blant arbeidere som ikke har kommet seg på jobb, og som lider økonomisk som følge av aksjonene.

Les også: Rasende britiske pendlere angrep klimaaktivister

Extinction Rebellion på sin side skriver på Twitter:

– IMF (Det internasjonale pengefondet) advarer mot potensielt uendelige kostnader hvis klimakrisen ikke blir tatt på alvor i umiddelbart.

annonse
Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Et av de siste stuntene til klimaaktivistene i XR er en aksjon hvor toppløse demonstranter helte falsk olje over seg selv inne på National Portrait Gallery søndag 20. oktober. Aksjonen var en protest mot at oljeselskapet BP sponset utstillingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon