Et forslag om å få la gifte menn bli katolske prester under spesielle omstendigheter blir lagt fram for Pave Frans. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En historisk regelendring kan være på vei i den katolske kirken. En samling biskoper har gått inn for å la gifte menn få være prester i spesielle tilfeller.

Det er i dag bare ugifte menn som får være katolske prester, en regel som strekker seg 1.000 år tilbake i tid.

Årsaken til den nye anbefalingen er at det er mangel på katolske prester i mange avsidesliggende områder, som for eksempel Amazonas i Sør-Amerika.

annonse

Beslutningen om anbefalingen er tatt under en såkalt synode i Vatikanet lørdag. Møtet har pågått i tre uker, og avsluttes søndag med en messe i Peterskirken.

Konservative krefter i Den katolske kirken har kritisert forslaget sterkt, fordi de frykter at det på sikt kan svekke ordningen med sølibat for prester. En slik avskaffelse ble imidlertid ikke diskutert på møtet.

Biskopene som deltar på synoden fatter ikke bindende beslutninger, men lager en rapport som legges fram for pave Frans. Teksten skal deretter danne grunnlag for en senere beslutning. Det var bare menn som kunne stemme over innholdet i dokumentet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon