- Resett - https://resett.no -

Misbruker etniske nordmenn utenlandske kvinner i industrielt omfang?

Det er heldigvis ytterst sjelden mediene presenterer så overfladisk og dårlig journalistikk som det NRK presenterer i artikkelen «Utenlandske kvinner leveres på døra til krisesenteret» [1].

Her presenteres stort sett alt av fordommer, myter og feiltagelser om norske menns såkalte store misbruk av utenlandske kvinner, helt ukritisk og helt uten å hente inn noen motstemmer som kan nyansere påstandene.

Man omtaler norske menn som om vi er en ensartet gruppe som misbruker utenlandske kvinner en masse, og lederen ved krisesenteret i Telemark Svein Gjerseth påstår at dette er et så omfattende problem at det mest av alt ligner en «industriell praksis». Og helt uten noen begrunnelse påstår han at det er store mørketall. Hvordan i all verden kan han vite det? Det er kun en udokumentert påstand!

annonse

Les også: Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar lagt ned uten forvarsel: – Ytringsfriheten får et slag i ansiktet [2]

Ut fra denne sterke ordbruken, tenker sikkert mange at dette må dreie seg om mange hundre menn årlig bare i Telemark, men hvilke tall oppgir han? Jo, ti kvinner pr år! Og det er industriell praksis?

Men selvsagt har NRKs journalister oppsøkt noen av disse mennene som så brutalt har «kastet på dør» disse kvinnene for å få innsyn i bakgrunnen for disse samlivsbruddene? Nei, ingen. I realiteten vet journalisten overhode ikke noe om hva som har ødelagt samlivet. Er virkelig NRKs journalister så skremmende naive at de ikke vet at en sak alltid har mange sider? Hva med samtidig imøtegåelsesrett? Kan man skrive hva man vil om sakesløse mennesker kun fordi de er anonyme?

annonse

Artikkelen inneholder dessuten en lang rekke saksfeil. Det er lenge siden Utlendingsdirektoratet (2010) fikk rett til å innhente opplysninger fra politiet [3]om personer som søker om familiegjenforening, og har de noe på rullebladet om familievold, har UDI rett til å nekte familiegjenforening. Min erfaring er at UDI praktiserer dette svært strengt og ellers krever tydelige bevis på at det dreier seg om et reelt kjærlighetsforhold.

I artikkelen blir det omtalt som noe ufint at en ektemann melder fra til myndighetene om samlivsbruddet, men er ikke det mer en rett og rimelig dersom kona f eks har vært utro eller på andre måter har skylden for samlivsbruddet at myndighetene får kjennskap til realitetene? Hvorfor blir absolutt alt som gjelder etnisk nordmenn tolket som negativt? Hvorfor oppfattes en nordmanns helt rimelige opplysning til UDI om at et ekteskap er over, som noe stygt mot kvinnen? Ved å late som de fremdeles lever sammen, ville han bryte norsk lov. Han er pliktig til å opplyse om at ekteskapet er over.

Og det at et ekteskap oppløses før det har gått tre år, er det ensbetydende med at mannen bruker og kaster kvinnen? Blir ikke nesten 50% av norske ekteskap oppløst i løpet av få år? Men er det noen som beskylder norske kvinner for å misbruke menn fordi de skiller seg fra sin mann før tre år har gått? Nei, selvsagt ikke. Men norske menn som har flere forhold til utenlandske kvinner dømmes etter helt andre normer enn alle andre. Dersom deres ekteskap ryker, er det misbruk og bruk og kast av kvinner. Og kvinnen er selvsagt alltid pr definisjon uskyldig. Det er den hvite, etniske nordmannen som er en misbruker, selvsagt! Det vet da alle! Mens en etnisk norsk kvinne som lever i Norge kan ha så mange ekteskap hun vil etter hverandre uten at noen ville finne på å kritisere henne.

Les også: Kamzy Gunaratnam (Ap) vil ikke slette haglekommentar i eget kommentarfelt: – Det er en slags trussel, en indirekte trussel [4]

Og så er det noen andre myter, som bør avlives med det samme. Det påstås ofte at utenlandske kvinner blir lengre i voldelige forhold fordi de ikke kjenner sine rettigheter. Fullstendig feil. For det første blir alle utenlandske kvinner grundig opplært i sine rettigheter på de obligatoriske norsk- og samfunnsfagskursene de må gå på, der det legges stor vekt på alle mulighetene for hjelp dersom de opplever vold i ekteskapet. Jeg vil oppfordre de som påstår at utenlandske kvinner ikke kjenner sine rettigheter i tilfelle de utsettes for vold fra sin ektemann om å skaffe seg brosjyrene som gis ut og gjennomgås grundig på de obligatoriske kursene! Ingen kvinne kan påstå å ikke kjenne sine rettigheter! Og er det ikke temmelig avslørende, når min kone som gikk på obligatorisk kurs med ca 25 andre thaidamer kunne fortelle meg at det spørsmålet alle ville vite svaret på, var hvor lenge de måtte være gift før de kunne skille seg og likevel få bli i Norge? Dessuten er realitetene at utenlandske kvinner er hurtigere til å bryte ut av dårlige ekteskap enn norske kvinner, som gjerne prøver igjen og igjen for å få samlivet til å fungere. Norske kvinner kan flytte til venninner eller familie når det er krise i ekteskapet – utenlandske kvinner flytter gjerne til krisesenteret.

En annen falsk myte er at disse kvinnene ikke har noe som helst å vende tilbake til ved samlivsbrudd. Det er tvert imot. Svært ofte er en av de viktigste årsakene til at de i det hele tatt ønsker en ektemann i Norge, at de vil sende penger hjem for å hjelpe familien. Og blir de skilt en gang i Norge, er det ingen grunn til ikke å forsøke igjen. Jeg har aldri opplevd at dette er noe skambelagt f eks i Thailand, som jeg kjenner svært godt til. Det er minst like akseptert å skille seg der som i Norge.

Jeg har selv levd i et lykkelig ekteskap med en kvinne fra Thailand i snart 15 år, vår kjærlighet blomstrer og vi har to flotte barn sammen. Når vi treffer nye thailandske kvinner, blir de ofte overrasket over at vi fremdeles er gift. -Det vanligste er at kvinnen skiller seg etter 3-4 år og så gifter seg med en thailandsk mann og søker familiegjenforening, sier de. Ja, utenlandske kvinner er ikke bare de uskyldsrene englene norske medier vil ha det til. Det er minst like mange kyniske mennesker blant dem som blant nordmenn. Og er det ingen som har lurt på hva som er årsaken til det økende antallet godt voksne thailandske menn i Norge? De er neppe født her! Svaret er thailandske kvinner, som er skilt fra sin norske mann, og får seg en thailandsk mann på familiegjenforening.

Og ikke så få menn som gifter seg med en thai-kvinne, opplever at hun ikke bare har en kjæreste i hjemlandet, men også barn hun ikke har fortalt om og som hun sender alt av penger hun får tilgang til hjem til. Når slikt skjer, kan man kanskje forstå at mannen føler seg ført bak lyset og ønsker å oppheve ekteskapet? Ikke alle norske menn som søker en kone i utlandet kjenner kulturen i disse landene. Det sitter så å si i ryggmargen til de fleste kvinnene, at de er pliktig til å forsørge sin familie i hjemlandet. Noen norske menn er helt ukjent med dette, og opplever det som et svik at hans nye kone prioriterer sin familie i hjemlandet høyere enn ham. I skuffelse vil noen velge å skille seg, fordi de føler de ikke kan stole på sin kone i økonomiske saker. Fra min egen vennekrets vet jeg at mange kvinner sender penger hjem uten sin manns vitende, og når han oppdager det, blir noen fryktelig skuffet. Og om en mann vil skille seg fra sin utenlandske kone, er det ikke egentlig ganske pent av ham å kjøre henne til et krisesenter enn f eks å bare kaste henne ut på gata? Men selv det blir oppfattet som noe ufint. Samme hva en etnisk norsk mann gjør, vil det tolkes på den maksimalt verste måten.

annonse

Det er dessuten ikke etnisk norske menn som er de store synderne i de voldssakene NRK omtaler så fordomsfullt. I følge tall fra norske undersøkelser, blir 75% av de utenlandske kvinnene på norske krisesentre mishandlet av menn av samme etniske opprinnelse som dem selv. [5] Men hvem snakker om det, når vi kan snakke om de etnisk hvite svina? Realiteten er at det er innvandrere som er sterkt overrepresentert som voldelige mot sin ektefelle, og det er først og fremst disse kvinnene som fyller opp krisesentrene, og ikke utenlandske kvinner som blir mishandlet av etniske nordmenn. Vil man forebygge vold mot innvandrerkvinner, er det her man først og fremst burde sette inn kreftene!

Les også: Finansanlytikere med skremmende advarsler om Federal Reserve: – Nå trykker de penger igjen [6]

Og med til historien hører også at visse kvinner misbruker krisesentrene for å bygge opp sin egen sak i f eks barnefordelingssaker eller for å få forbli i Norge [7]til tross for at de ikke har vært gift i tre år. Norge har nemlig lovfestet at en utenlandsk kvinne som har blitt mishandlet av en norsk mann, får rett til opphold selv om hun ikke har vært gift i tre år. Denne oppskriften fikk min kone presentert som en mulighet dersom hun skulle være så uheldig å bli skilt før tre år var gått: Oppsøk krisesenteret og fortell en tåredryppende historie om en voldelig mann som terroriserer deg og isolerer deg fra andre. Anmeld ham til politiet for vold og voldtekt. Krisesenteret ordner alt det juridiske for deg, gir deg penger og et midlertidig sted å bo. Og som NRKs artikkel tydelig beviser: ALLE tror på deg og synes mannen din er et svin. Journalistene synes ikke en gang det er noen vits å høre mannens versjon: Det hvite, norske svinet som misbruker utenlandske kvinner.

En utenlandsk kvinne som lykkes med en slik kynisk strategi, må vel sies å ha trukket det store gull-loddet. Og så er det ingen som ofrer en tanke på den sønderknuste mannen som sitter igjen, stemplet som overgriper og voldsmann etter å ha brukt kanskje 100 000 av kroner på en utenlandsk kvinne og hennes familie. Tenk litt over dette, dere som dømmer kjærlighetshungrige og litt naive nordmenn skånselløst og ubarmhjertig uten en gang å ha hørt deres historie!

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474