- Resett - https://resett.no -

Ny kjempedemonstrasjon i Barcelona

Hundretusenvis av katalanere demonstrerte lørdag i Barcelona. De protesterte mot fengselsstraffene mot ni politikere som arbeidet for løsrivelse fra Spania.

Politiet i byen sier at 350.000 deltok i demonstrasjonene i byen. De var organisert av grupper som ønsker uavhengighet for regionen, blant dem ANC.

– Vi kan ikke godta at de har blitt dømt til straffer på mellom 9 og 13 års fengsel for å forsvare katalanernes rett til selvbestemmelse, sier gruppas president Elisenda Paluzie.

annonse

Etter at demonstrasjonen gikk fredelig for seg tidligere på dagen, blir det lørdag kveld meldt om sammenstøt mellom politi og en gruppe demonstranter utenfor hovedkvarteret til det nasjonale politiet. Maskerte personer kaster flasker og stein mot opprørspoliti i full utrustning, og politifolkene har tatt i bruk batonger. Så langt er det ikke meldt om skadde.

Befolkningen i regionen er splittet, en stor del av innbyggerne ønsker også at Catalonia skal forbli en del av Spania. Ifølge BBC er det varslet en stor motdemonstrasjon søndag.

Ved flere tilfeller tidligere har demonstrasjonene i Catalonia utartet. Rasende demonstranter har satt fyr på biler og søppelkasser og kastet bensinbomber. Flere steder har blitt åsted for voldelige sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter, og politiet har tatt i bruk tåregass og gummikuler. Flere hundre er blitt skadd, både demonstranter og medlemmer av sikkerhetsstyrkene.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474