Audun Lysbakken i SV sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre før valget i høst. Lysbakken sier han er rasende etter at Arbeiderpartiet i Bergen droppet SV og i stedet dannet byråd sammen med KrF. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Partileder Audun Lysbakken i SV mener Arbeiderpartiet har sviktet velgerne i Bergen når det velger KrF som samarbeidsparter i stedet for SV.

Etter seks ukers forhandlinger har Ap i Bergen valgt å danne byråd med KrF og la SV stå utenfor på venstresiden, skriver Klassekampen. Partileder Audun Lysbakken er selv medlem av lokallaget i byen, og han reagerer på utfallet av de politiske forhandlingene.

Han sier Ap har sviktet de rødgrønne velgerne i landets nest største by og ber ledelsen i Ap forklare hva som er skjedd.

annonse

– Jeg mener dette reiser spørsmål om vi kan stole på at Ap faktisk ønsker å prioritere et rødgrønt samarbeid, sier Lysbakken til Klassekampen.

Forhandlingsleder Roger Valhammer i Bergen Ap har forklart valget om å danne byråd med KrF med at en ellers fryktet at høyresiden i byen ville danne byråd sammen med KrF med støtte fra Senterpartiet. Dette argumentet er derimot ikke Lysbakken enig i. Han sier at Ap i Bergen har «forspilt en historisk mulighet for et venstresamarbeid i Bergen».

Partisekretær Kjersti Stenseng i Ap sier til avisen at hun håper Lysbakken tror dem på at de er opptatt av å styrke det rødgrønne prosjektet, men at hun har respekt for lokale variasjoner.

– Jeg er rasende på Ap for den håndteringen. Det er også et nasjonalt spørsmål. Det skaper usikkerhet om Aps kurs, sier Lysbakken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon