Audun Lysbakken i SV sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre før valget i høst. Lysbakken sier han er rasende etter at Arbeiderpartiet i Bergen droppet SV og i stedet dannet byråd sammen med KrF. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

Partileder Audun Lysbakken i SV mener Arbeiderpartiet har sviktet velgerne i Bergen når det velger KrF som samarbeidsparter i stedet for SV.

Etter seks ukers forhandlinger har Ap i Bergen valgt å danne byråd med KrF og la SV stå utenfor på venstresiden, skriver Klassekampen. Partileder Audun Lysbakken er selv medlem av lokallaget i byen, og han reagerer på utfallet av de politiske forhandlingene.

Han sier Ap har sviktet de rødgrønne velgerne i landets nest største by og ber ledelsen i Ap forklare hva som er skjedd.

annonse

– Jeg mener dette reiser spørsmål om vi kan stole på at Ap faktisk ønsker å prioritere et rødgrønt samarbeid, sier Lysbakken til Klassekampen.

Forhandlingsleder Roger Valhammer i Bergen Ap har forklart valget om å danne byråd med KrF med at en ellers fryktet at høyresiden i byen ville danne byråd sammen med KrF med støtte fra Senterpartiet. Dette argumentet er derimot ikke Lysbakken enig i. Han sier at Ap i Bergen har «forspilt en historisk mulighet for et venstresamarbeid i Bergen».

Partisekretær Kjersti Stenseng i Ap sier til avisen at hun håper Lysbakken tror dem på at de er opptatt av å styrke det rødgrønne prosjektet, men at hun har respekt for lokale variasjoner.

– Jeg er rasende på Ap for den håndteringen. Det er også et nasjonalt spørsmål. Det skaper usikkerhet om Aps kurs, sier Lysbakken.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon