- Resett - https://resett.no -

Tyrkia avviser tysk Syria-forslag

Et tysk forslag om å danne en sikkerhetssone under internasjonal kontroll i Syria, avvises av Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

Forslaget ble fremmet av Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer, og ble diskutert på NATOs forsvarsministermøte i uka som gikk.

Kramp-Karrenbauer mener Europa passivt har vært vitne til at Tyrkia har rykket inn i nabolandet Syria og mener at de øvrige NATO-landene nå må komme på banen.

annonse

– Vi mener dette forslaget ikke er særlig realistisk, sa Cavusoglu under en pressekonferanse med Tysklands utenriksminister Heiko Maas i Ankara lørdag.

– Dette angår ikke Tyrkia alene. Det syriske regimet, Russland og andre aktører er også i dette området, sa den tyrkiske utenriksministeren.

Heller ikke Maas så ut til å ha særlig håp om å etablere en internasjonalt kontrollert sone.

annonse

– Alle sier at dette ikke er noe realistisk forslag. Syrias befolkning har ikke tid til teoretiske debatter, sa han.

Tyrkia startet sin offensiv nordøst i Syria tidligere i måneden, og har i hovedsak rettet angrepene mot syrisk-kurdisk milits, som landet anser som «terrorister». De kurdiske gruppene har vært sentrale i kampen mot ekstremistgruppa IS i området, og har fram til nå vært USAs fremste allierte i Syria.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474