Karsten Warholm fikk pris lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Karsten Warholm ble lørdag kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa for 2019.

Utdelingen fant sted under en friidrettsgalla i den estlandske hovedstaden Tallinn. Bare to norske utøvere har tidligere vunnet denne prestisjefylte kåringen.

– Dette er med på å krone en sesong som for min del har vært helt fantastisk, sier Warholm i en pressemelding.

annonse

– En slik pris henger svært høyt, og det vises blant annet av de meget gode utøverne som både var nominert innledningsvis og som kom med i denne finalerunden. Det er svært mange utøvere på et veldig høyt nivå i Europa, tilføyer han.

I finalefeltet hadde verdensmesteren på 400 meter hekk konkurranse av den polske sleggekasteren Pawel Fajdek, spydkasteren Magnus Kirt fra Estland og den svenske diskoskasteren Daniel Ståhl.

Etterfølger spydduo

Spydkasterne Trine Hattestad og Andreas Thorkildsen er tidligere blitt kåret til årets friidrettsutøver i Europa. Warholm er den første langhekkløperen noensinne til å vinne denne prisen i herreklassen.

Dimna-løperen gikk ubeseiret gjennom 2019-sesongen og kronet den med VM-gull i Doha. Han forsvarte dermed VM-tittelen fra London i 2017.

annonse

Warholm forbedret også sin egen norske rekord til 46,92 under Diamond League-finalen i Zürich. Det er europeisk rekord og den nest raskeste tiden på distansen i verden noen gang.

Amerikanske Kevin Young har verdensrekorden på 46,78. Den snuser Warholm i aller høyeste grad på nå.

Kan få flere priser

Den norske friidrettsstjernen er i tillegg nummer to på verdensrankingen for menn totalt sett bak den amerikanske sprinteren Noah Lyles. Ingen norsk utøver har noen gang ligget så høyt.

Det kan bli flere priser på Warholm i løpet av høsten. Han er også blant de elleve som kan bli årets mannlige utøver i verden. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) står bak den kåringen.

Vinneren av den prisen offentliggjøres i Monaco lørdag 23. november.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon