Brune Poirson. . (Photo by LUDOVIC MARIN / AFP)
annonse
annonse

Men oljearbeidere bør ikke skamme seg, sier Frankrikes statssekretær for grønn omstilling, Brune Poirson.

Brune Poirson ble håndplukket av president Emmanuel Macron til stillingen, men hun har møtt motstand. Folk tok på seg gule vester da avgiftene på drivstoff økte, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Seks måneder med gule vester-protester

annonse

Da det franske oljeselskapet Total gjorde et oljefunn i Sør-Afrika, sammenliknet Brune Poirson det med et narkotikafunn. Nå er hun i Norge på havkonferanse, men hun vil ikke snakke ned Norge.

– Det Norge gjør med Oljefondet, ved å promotere investeringer som er bra for planeten, er positivt. Ja, fondet er bygget på olje, men dere forsøker å bygge en verden som er mindre avhengig av fossil energi. Dere kunne ha slått dere til ro med all den oljen og kjørt dieselbiler, men dere gjør ikke det, sier hun og tilføyer.

– La oss ikke være naive, vi trenger fortsatt fossil energi, men vi må bevege oss vekk fra fossil energi så raskt som overhodet mulig. Det er giftig, svarer hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon