Illistrasjonsbilde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Lucas Braathen kjørte en meget god finaleomgang og ble beste norske alpinist på 5.-plass i storslalåm i Sölden. Henrik Kristoffersen holdt på å kjøre ut.

Etter en noe rotete 1. omgang og 10.-plass av Kristoffersen skulle han angripe og jakte pallplass i finaleomgangen i den østerrikske løypa. Det klarte han ikke.

Det var etter 17-18 sekunder av finaleomgangen at det holdt på å gå ordentlig galt for Kristoffersen. Han holdt på å kjøre ut etter at hofta var i kontakt med snøen, og 25-åringen mistet mye tid som følge av hendelsen.

annonse

Kristoffersen slo oppgitt ut med armene i målområdet da han kom i mål på tiden 2.16,16. Det var hele 1,32 sekunder bak ledende Tommy Ford.

Braathen beste norske

Da var det likevel svært positivt sett med norske øyne at Lucas Braathen leverte en sterk finaleomgang. 19-åringen kjørte seg opp 18 plasser, fra 23.-plass til en meget imponerende 5.-plass.

Det var også karrierebeste for Braathen i verdenscupsammenheng. Han hadde tidligere en 26.-plass som beste, fra storslalåmen i Val d’Isere i desember i fjor.

Franske Alexis Pinturault innfridde forventningene og beholdt ledelsen etter 1. omgang. Han knuste konkurrentene i finaleomgangen og vant 0,54 sekunder foran landsmann Mathieu Faivre, som han bare var 0,02 sekunder foran etter den første omgangen.

annonse

I alt ni nordmenn stilte til start i sesongåpningen søndag. Atle Lie McGrath, Fabian Wilkens Solheim, Marcus Monsen og Timon Haugan kom ikke blant de 30 beste som tok seg videre til finaleomgangen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon