Demonstranter tok seg sent lørdag ettermiddag i i butikk på Karls Johans gate i Oslo. Inne i butikken ble et pulverapparat utløst. Foto: Lars Bryhn Nyland / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet var på forhånd kjent med at det er gnisninger mellom tyrkere og kurdere, men politiet var uforberedt på at de to gruppene skulle gå i samlet flokk til Oslo sentrum og starte opptøyer der.

– Meningsmotstandere ønsker ofte å demonstrere samtidig. Et mellomrom på to timer var det vi fikk til. Vi skal ha gode grunner til å sette strengere rammer enn dette, så lenge folk følger norsk lov. Vi er forsiktig med å forskjellsbehandle grupperinger, sier Johan Fredriksen, leder for Felles enhet for operativ tjeneste til NRK.

Les også: Pro- og anti-tyrkiske demonstranter barket sammen i Oslo – politiet brukte tåregass

annonse

Opptøyene på Egertorget i Karl Johans gate kom som en overraskelse på politiet. Det er ikke slike demonstrasjoner som er vanlig i Norge.

– Dette var improvisert og skjedde mange timer etter at demonstrasjonen skulle vært over. Vi var ikke dimensjonert for den type vold, sier Fredriksen.

Hadde politiet kontroll, spør NRK.

annonse

– Vi løste denne situasjonen uten at noen ble skadd, og det er det viktigste. Men vi ønsker ikke den type scener i vår by, svarer leder for Felles enhet for operativ tjeneste i Oslo politidistrikt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon