Arkivoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

I et innlegg på sin blogg 30. august 2007 kom Erna Solberg med rasistanklager i forbindelse med Schjenken-saken. Overskriften er «Nei til rasisme og fremmedfrykt!».

Hun støttet seg på vurderingen til Fylkeslegen i Oslo og Akershus, som ifølge Erna mente at Ali Farah ble offer for diskriminering da han ble forlatt av helsepersonell i Sofienbergparken og at handlemåten kan forstås med rasistiske overtoner.

Men hun formulerte også beskyldninger om rasisme med egne ord:

annonse

«Rasisme og fremmedfrykt skal ikke forekomme i vårt samfunn. Men vi vet at holdningene er der likevel. Det som skjedde i Sofienbergparken var dramatisk, og tilfeldigvis godt dokumentert av tilskuerne. […] Episoden i Sofienbergparken viser oss at vi alle må slåss mot hverdagsrasismen – hver dag.»

Les også: Halvor Fosli: Spredning av rasismeanklager på sosiale medier hemmer den frie og demokratiske debatten

Jeg mener ikke at Erna skal slette blogginnlegget sitt, det ville vært historieforfalskning. Derimot burde hun snarest legge til en oppdatering øverst i innlegget med en uforbeholden unnskyldning til Erik Schjenken. Men selve teksten bør stå uforandret, så alle kan se hva hun faktisk presterte å skrive den gangen. Hun har jo utvetydig anklaget ham for rasisme, uten at hun hadde hørt hans versjon først.

annonse

bloggen sin nesten fire år senere gjøv hun løs på dem hun kaller for «antiislamistene»:

«For oss som gjennom flere år har deltatt i debatten om innvandring og integrering i Norge, har det vært tydelig at enkelte små grupper utpeker muslimer og islam som en nærmest eksistensiell trussel mot det norske samfunnet. Krasse konspirasjonsteorier og påstander om landsforræderi. Utpekning av en gruppe som fiender av befolkningen. Påstander om at gruppen i det skjulte undergraver samfunnet og truer de nasjonale verdiene. Avhumanisering. Dette er klare og iøynefallende fellestrekk mellom dagens ekstreme antiislamisme og antisemittismen fra tiårene frem til 30-tallet.

[…]

Men de antiislamistene som nå ber om å slippe å holdes ansvarlig for Anders Behring Breiviks handlinger, bør vise unge norske muslimer den samme respekten.»

Les også: Polariseringen er en folkefiende vi alle bør jobbe sammen mot

Felles for disse to blogginnleggene er svak dømmekraft for en person som tok sikte på å bli statsminister. En uskyldig mann henges ut som rasist. Innlegget står der i over 12 år uten noe tegn til at hun vil be om unnskyldning.

Og bekymrede borgere som advarer mot islam gis et dårlig skjult nazi-stempel. Konsekvensen av å kneble disse røstene er at norske liv settes i fare med en omseggripende islamisering. Hun er ivrig etter å være muslimenes statsminister, det så vi for eksempel da hun holdt en tannløs og innsmigrende tale i det reaksjonære Tawfiiq Islamsk Senter.

Erna, hvor mye skal det til før du innser at du undergraver nordmenns sikkerhet med denne virksomheten?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon