Oslo Kurdere demonstrerer i Oslos gater lørdag. Foto: Lars Bryhn Nyland / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har løslatt sju demonstranter som ble pågrepet eller innbrakt da pro- og antityrkiske demonstranter barket sammen i Oslo lørdag.

Politiet måtte ty til tåregass for å få kontroll på de mange demonstrantene som gikk løs på hverandre i forbindelse med antityrkiske demonstrasjoner ved Tyrkias ambassade lørdag ettermiddag. Overfor NTB på stedet lørdag ettermiddag betegnet politiet bråket som krigslignende tilstander.

Sju personer ble pågrepet eller innbrakt i forbindelse med demonstrasjonene, men alle sju var natt til søndag dimittert av politiet.

annonse

– Alle er løslatt, men flere kan vente seg et oppgjør med politiet i etterkant av hendelsene, sier vaktleder på kriminalvakten Anders Bille Johnsrud i Oslo politidistrikt til NTB.

Ved 18.30-tiden lørdag kveld var demonstrasjonene avsluttet, men tidligere på dagen hadde opp mot 750 pro-kurdiske og pro-tyrkiske demonstranter møtt hverandre i forbindelse med markeringen på Frogner.

Situasjonen utartet og flyttet seg fra ambassadeområdet og opp til Solli plass i hovedstaden før mange gikk videre mot Karl Johan der konfrontasjonene fortsatte. Der oppsto det blant annet slåsskamp inne i en butikk, og politiet måtte ty til tåregass for å få kontroll. Ifølge politiet ble det også benyttet slagvåpen og slått mot kjøretøy.

annonse

To personer ble brakt til legevakten for sjekk i forbindelse med demonstrasjonene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon