Politisperring ved huset der en mann ble drept på Vettre i Asker i 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

To menn på 30 og 36 år møter tirsdag i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for drap på et tidligere medlem av deres daværende MC-klubb i Asker.

Lagmannsretten skal behandle ankesaken fra tirsdag 29. oktober til 21. november. Retten skal foreta en ny, fullstendig behandling av saken.

De tiltalte ble i Asker og Bærum tingrett dømt til henholdsvis 14 og 13 års fengsel, men anket over skyldspørsmålet.

annonse
MC-klubb

Drapet skjedde søndag 22. januar i 2017. Da skal de tiltalte, som da tilhørte MC-klubben Rock Machine, ha oppsøkt en 31 år gammel mann på Vettre i Asker. 31-åringen hadde meldt seg ut av klubben, men skal ha nektet å betale utmeldingsgebyret på 2.000 dollar.

Uenigheten hadde ført til en konflikt der 31-åringen truet flere av MC-klubbens medlemmer. Avhopperen ble slått til døde med en vektmanual. De to drapstiltalte forklarte i tingretten at 31-åringen angrep først.

– Grov kroppsskade

De to meldte seg selv for politiet dagen etter drapet og ble varetektsfengslet. Begge nektet straffskyld for drap og hevdet de aldri hadde til hensikt å drepe 31-åringen.

annonse

I tingretten mente mennenes forsvarere, advokatene Mette Yvonne Larsen og Johannes Wegner Mæland, at de mente det riktige ville være å dømme de to for grov kroppsskade.

Totalt sju menn

I tingretten møtte også fem andre som knyttes til samme MC-klubb. De var blant annet tiltalt for medvirkning til grov kroppsskade og trusler.

To av de fem ble domfelt for medvirkning til grov kroppsskade og trusler. Ankesaken mot dem skal behandles av Borgarting lagmannsrett våren 2020.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon