En mulig tiltale i Bertheussen-saken lar vente på seg. Her fra en av politiets utrykninger til Tor Mikkel Wara og Laila Anita Bertheussens bolig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

En mulig tiltale i Bertheussen-saken lar vente på seg. Saken ligger i dag hos Det nasjonale statsadvokatembetet.

Statsadvokat Marit Formo opplyser til NTB at hun har en dialog med advokat John Christian Elden, forsvareren til tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen. Partene diskuterer mulige nye etterforskningsskritt i saken, og statsadvokaten avventer utfallet av dette.

I september bekreftet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at innstillingen om påtalespørsmålet var oversendt til Det nasjonale statsadvokatembetet. Ifølge flere medier innstilte PST på å tiltale Bertheussen.

annonse

Det er Riksadvokaten som skal ta endelig stilling til påtalespørsmålet i saken.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon