Kurdere demonstrerer i Oslos gater lørdag. Foto: Lars Bryhn Nyland / NTB scanpix
annonse
annonse

Når talsmann for Ungkurd unnlater å ta avstand fra angrep på bilen til en tyrkisk familie, unnlater VG å følge opp med kritiske spørsmål.

Et intervju publisert i VG søndag er interessant lesning. Både på grunn av uttalelsene til Andam Aziz fra Ungkurd, en norsk-kurdisk organisasjon som sympatiserer med terrorgruppen PKK , men også fordi VG unnlater å følge opp hans uttalelser med kritiske spørsmål.

Les også: Pro- og anti-tyrkiske demonstranter barket sammen i Oslo – politiet brukte tåregass

annonse

Les bare selv hva han sier om angrepet på bilen:

– Det som skjedde i dag, det er en situasjon vi håpet kunne vært unngått. Det er noe vi ikke ønsker. Vi har hatt god dialog med politiet siden mandag om dette. Vi søkte om demonstrasjon før tyrkerne, sier han til VG.

– Hvordan stiller du deg til at dem som angrep bilen skal ha hatt kurdiske flagg? spør VG.

annonse

– Bilen begynte å vifte med tyrkiske flagg og begynte å kjøre rundt i området. Da reagerte folk.

Les også: Oslo-politiet er ikke dimensjonert for den type vold

Her ville det kunne ha vært naturlig med et oppfølgingsspørsmål, som for eksempel: «Men tar du avstand fra voldshandlingen? Ja eller nei».

Noen slike spørsmål kommer ikke, eller er ikke tatt med i teksten.

I et intervju med NRK lørdag gikk Andam Aziz også langt i å fraskrive seg ansvar for volden som forløp i gatene i Oslo sentrum, der butikker ble smadret og gatene fylt med tåregass.

– Jeg har personlig sagt til politiet at det kom til å bli slagsmål, sa han, uten å si noe om hva han som arrangør kunne gjort for å forhindre dette, utover å avlyse arrangementet.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon