Matteo Salvinis parti Ligaen gjorde et brakvalg i regionvalget Umbria i sin første valgtest etter at partiet gikk ut av den italienske regjeringen i august. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Matteo Salvinis parti Ligaen tok en historisk seier i sin første valgtest siden de gikk ut av den italienske regjeringen i august.

I regionvalget i Umbria vant kandidaten Donatella Tesei, som er støttet av en Salvini-ledet koalisjon, med 57,5 prosent av stemmene.

Dermed er en 49 år lang periode med venstreledet regionregjering i Umbria over. Valgresultatet markerer et sviende nederlag for de styrende partiene i Roma siden deres kandidat Vincenzo Bianconi bare fikk 37,5 prosent av stemmene.

annonse

– Regjeringens dager er talte, sa Salvini til pressen da valgresultatet var klart. Han omtaler valget som en «klar og rungende» suksess.

Før regionvalget sa Italias statsminister Giuseppe Conte at resultatet i Umbria ikke vil påvirke hans regjering, men at marginene til vinneren kan destabilisere hans nye koalisjon.

I august trakk Matteo Salvini og hans parti Ligaen seg brått fra regjeringssamarbeidet med den populistiske Femstjernersbevegelsen. Målet var å tvinge fram et nyvalg, som Ligaen trolig ville vunnet og som kunne gjort Salvini til statsminister.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon