Hillary Clinton. (Foto av Marco BERTORELLO / AFP)
annonse
annonse

Generalinspektør Michael Horowitz har gransket om søknadene FBI la inn, for å få rettens kjennelse til å overvåke Trumps valgkampanje i 2016, ble gjennomført på lovlig vis.

Horowitz’ rapport skal være grunnlaget for at det som inntil nylig var statsadvokat John Durhams granskning av hvordan påstandene om at Trump konspirerte med russerne begynte, nå har byttet status til kriminal-etterforskning.

Steele-rapporten

annonse

Det var Hillary som i 2016 sto bak bestillingen av en «drittpakke» om Trump, laget av den britiske eks-spionen Christopher Steele, bestående i all hovedsak av informasjon gitt av russiske agenter. Alt tyder på at den gang FBI-direktør Jim Comey, brukte Steeles rapport som grunnlag for å få rettslig kjennelse til å overvåke Trumps presidentkampanje, vel vitende om at loven krever at alle opplysninger må være verifiserte hvis slik tillatelse skal bli gitt. Den floken løste Comey ved å merke rapporten «VERIFISERT», til tross for at han ble advart fra flere hold om at informasjonen ikke holdt vann, og at hans FBI ikke en gang gjorde forsøk på å verifisere innholdet. Steele-rapporten ser ut til å være det som startet Demokratenes operasjon for å diskreditere Trump. Ikke et brudd på Amerikansk lov i seg selv. Men det er ulovlig å lyve til retten for å få tillatelse til å overvåke folk, og det er ulovlig å konspirere med fremmede makter for å påvirke politiske valg.

Les også: Hva skal vi med en politisk prostituert presse?

Hillary og de gode hjelperne

Det er naturlig å tenke at flere av de som jobbet i kulissene for å få Hillary valgt som president, regnet med å bli belønnet med toppstillinger og fete lønninger. Siden det nå er en kriminell etterforskning i gang mot aktørene, er det grunnlag for å tro at de kan ha brutt Amerikanske lover for å oppnå det de ønsket. Mange kan ha tatt sjansen på å la seg infiltrere i lovbrudd, basert på at alt og alle var sikre på at Hillary skulle vinne valget. Da ville det uansett aldri ha kommet for en dag hva de gjorde for å sikre henne presidentembetet. Det ville bare ha vært for Hillarys hjelpere å cashe inn. 

annonse

Les også: Demokratisk presidentkandidat i strupen på Hillary Clinton etter å ha blitt kalt en «russisk agent»

Komplisert sak som koker ned til dette:

En kriminal-etterforskning kan lede til tiltaler, og i dette tilfellet kan det blant annet være snakk om tiltaler for å konspirere med fremmede makter i hensikt å påvirke det Amerikanske presidentvalget. Nøkkelpersoner i CIA, FBI og Obamas administrasjon kan, sammen med Hillary, ha konspirert med russiske agenter og andre lands etterretninger. I tillegg kan det komme tiltaler for ulovlige lekkasjer, falske vitnemål under ed og omfattende korrupsjon fra flere hold hos Demokratene og deres støttespillere. 

Crooked Hillary som presidentkandidat nok en gang?

Ryktene går om at Hillary vurderer å stille til valg som Amerikas president. Hvis det skjer vil vi få se henne i debatt med Trump igjen, og det kan bli det heftigste som noen gang har skjedd i politikkens historie.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon