Denne drepte kaninen var en av seks døde kaniner som ble funnet ved drikkevannet i Krohnegården tirsdag. Foto: Privat
annonse
annonse

Tidlig tirsdag morgen 29. oktober oppdaget Birte Larsen at det hadde vært innbrudd inne hos dyrene på Bergen strutsefarm. «Dette må være syke folk», sier hun til Bergens Tidende.

To kaniner, den ene drektig og den andre med fem unger, forsvant fra gården. Alle marsvinene ble også stjålet. Larsen varslet politiet. Så fikk hun den grusomme beskjeden:

– Så fikk jeg vite at en turgåer hadde funnet seks av kaninene ved drikkevannet i Krohnegården. De var slått i hjel, eller druknet. En av kaninene var kuttet strupen på. Alle var våte, forteller Birte Larsen. En av kaninungene og alle marsvinene er fortsatt savnet.

annonse

– Hadde de stjålet dyrene for å ha dem som kjæledyr, kunne jeg ha forstått det. Men å stjele for å drepe dem, det er sykt. Da er man ikke ved sine fulle fem, sier Larsen.

Les også: Fant egen katt hodeløs i nærområdet 

På låven fant hun dessuten en «hodeløs høne i en blodpøl».

– Men det verste var da jeg fant den fineste hanen min slengt inne i et bur, hodet hans var kappet av. Da tenkte jeg at dette må være syke folk, sier Larsen.

annonse

Resett kontaktet Birte Larsen som fortsatt var svært opprørt etter den groteske hendelsen.

– Hadde de drept dyrene for å bruke de som slangemat, eller for å spise de, så kunne jeg ha forstått det. Men når de dreper bare for å drepe så er det jo helt meningsløst, sier hun til Resett.

Politiet etterforsker saken. Det er fortsatt ingen spor etter de savnede dyrene, og ingen mistenkte. Det eneste sporet er en sigarettstump funnet på gården.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon