Høyres Henning Warloe får "nesten sympati" med den avdøde IS-lederen al-Baghdadi. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Henning Warloe (H) har blant annet vært byråd for klima- og miljø i Bergen. Han var fungerende byrådsleder da da Monica Mæland hadde barselpermisjon i 2006/07.

I 2009 ble han valgt inn på Stortinget for Hordaland.

Slik reagerte den erfarne politikeren på Trumps reaksjon etter at verdens mest ettersøkte terrorist, IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi, døde under en aksjon gjennomført av amerikanske spesialsoldater:

annonse

Twitter-posten har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier. Mange mener reaksjonen kan skyldes ettervirkninger av narkotikabruk. Dette er en henvisning til at Warloe i 2013 ble dømt til bot og 18 dagers betinget fengsel for erverv og bruk av narkotika. Det var en svært pikant sak. Dagbladet skrev hvordan Warloe ble «avslørt av narkosex-meldinger på homonettsted». Som en FB-venn skriver på Facebook:

«Henning Warloe – mannen som gav post-traumatisk hasj-syndrom et ansikt.»

I 2016 fikk Warloe oppmerksomhet når han foreslo å innføre «kjønnstilpasset undervisning». Han ville gjeninnføre gutte- og jenteklasser. Motivet var å gjøre noe for å forbedre skoleresultatene for gutter.

annonse

Nå reagerer han altså på det han kaller nedlatende beskrivelse av al-Baghdadi. IS-lederen hadde det øverste ansvaret for grusomheter verden knapt har sett maken til i moderne tid.

Les også: Høyre-topp hyller venstrevridde amerikanske politikere

Ikke alene

Også Washington Post blir latterliggjort etter å ha omtalt terroristen som en slags lærd, men «streng» religiøs lærd:

Forsiden av Washington Post, som senere ble endret. Faksimile

Washinton Post har senere endret teksten.

annonse

Også skuespiller Jamie Lee Curtis reagerer på Twitter, med en merkelig blanding av Trump-kritikk og hyllest av hunder:

«He may have died a coward @realDonaldTrump but ALL living things suffer when they are blown up. Anyone who has experienced warfare, unlike yourself, would know that. War is brutal. Dogs are brave, bold, loyal, loving and healing.»

— Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) October 27, 2019

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi sprengte seg selv  i luften da han skjønte at han ikke hadde noen mulighet for å slippe unna. Han tok tre av sine barn med seg i døden.

Den kanadiske filosofen Stefan Molyneaux er lite imponert over massemedienes prestasjoner i denne videoen. Han spør: Hvorfor finner alltid gammelmedia noe positivt å si om de verste massemordere og voldtektsforbrytere, mens en «høyreekstrem» ikke tillates noen gode motiver eller egenskaper?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon