Mange kvinner som deltok i IS er internert i leire som Al-Hol leiren i Hassakeh provinsen, Syria. (AP Photo/Maya Alleruzzo, File)
annonse
annonse

Den norske terrorsiktede tobarnsmoren i al-Hol-leiren i Syria er også siktet for deltakelse i Nusrafronten, melder NRK. Hun er fra før siktet for IS-deltakelse.

Den 29 år gamle norske kvinnen er nå formelt siktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for deltakelse i to terrororganisasjoner, ifølge NRK.

I august ble hun siktet for deltakelse i IS.

annonse

Kvinnen har krevd å bli utlevert fra Syria til Norge, men Oslo tingrett avviste begjæringen i midten av oktober. Kvinnen anket saken til lagmannsretten.

Hun har to barn, hvorav sønnen på snart fem år er alvorlig syk, ifølge hennes advokat Nils Christian Nordhus. Hun ønsket at retten skulle kreve at hun blir pågrepet, slik at hun og barna skulle bli hentet til Norge.

PST anslår at omkring 20 voksne nordmenn fremdeles oppholder seg i Syria, men deres status er usikker. Det skal være ti kvinner blant disse.

annonse

35 barn med norsk tilknytning oppholder seg i Syria. PST har ikke gått ut med opplysninger om hvor mange av disse som oppholder seg i al-Hol.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon