Det norskeide skipet Ocean Viking. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ocean Viking har fått tillatelse til å legge til kai på Sicilia, elleve dager etter at det norskeide skipet plukket opp 104 migranter i Middelhavet.

Ocean Viking får sette migrantene i land i Pozzallo sørøst på Sicilia, opplyser det italienske innenriksdepartementet tirsdag. En avtale er samtidig på plass om å overføre 70 av migrantene til Frankrike og Tyskland.

Ocean Viking brukes av organisasjonene Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée til å drive med frivillig redningsarbeid i Middelhavet.

annonse

– Vi er lettet og setter pris på at Frankrike, Tyskland og Italia til slutt fant en løsning, sier Trygve Thorson, humanitærrådgiver i Leger Uten Grenser.

Migrantene som er om bord, ble plukket opp utenfor den libyske kysten 18. oktober.

Men Italia og Malta har nektet å åpne havnene sine for frivillige redningsfartøyer med mindre andre EU-land går med på å ta ansvar for noen av dem som sittes i land.

annonse

Også Norge er gjentatte ganger blitt spurt, men har sagt nei.

– Det kan ikke fortsette slik med disse totalt unødvendige dagene på havet, det er helt uakseptabelt. Europeiske stater må sørge for et forutsigbart system for å sette i land alle som reddes på havet, sier Thorsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon