Sian og Arne Tumyr har til hensikt å brenne Koranen under et arrangement på torvet i Kristiansand 16. november. Nå reagerer Jan Oddvar Skisland (Ap), som vil ha tillatelsen vurdert på nytt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) godtar ikke at ytringsfriheten brukes for å tillate koranbrenning i Kristiansand.

– Dette nører opp under hat og fyrer opp under motsetninger. Det hører ingen sted hjemme, og har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, sier Jan Oddvar Skisland til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen skrev mandag at Sian og Arne Tumyr har til hensikt å brenne Koranen under et arrangement på torvet i Kristiansand 16. november.

annonse

Sian har fått tillatelse av kommunen til å holde arrangementet. Men at muslimenes hellige bok skal brennes, var ikke kjent før nå.

Politiet sier til avisen at de ikke har noen umiddelbare planer om å stanse brenningen, men Skisland sier at han ikke vil slå seg til ro med situasjonen. Han ønsker at situasjonen håndteres før politiet eventuelt må gripe inn.

– Jeg ser politiet følger dette tett, men vi må se på hva vi har mulighet til å gjøre fra kommunens side nå som det har kommet fram nye opplysninger.

annonse

Nå vi han ha en vurdering av saken fra kommuneadvokaten.

– Jeg er ikke jurist, men fra en etisk vurdering så er det ikke bra i det hele tatt. Arrangementet kan de ha, men koranbrenning er noe helt annet enn det de har søkt om. Jeg tenker det er naturlig å revurdere godkjenningen av søknaden nå som vi har fått nye opplysninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon