Påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen i Sørøst politidistrikt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen som ble pågrepet etter funn av store mengder våpen i Bamble, har vært tilknyttet Forsvaret. Bakgrunnen for politiaksjonen er en anmeldelse fra Forsvaret.

Det opplyser påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen i Sørøst politidistrikt til Forsvarets forum.

Den pågrepne mannen er i 70-årene. Han er siktet for ulovlig besittelse av skytevåpen etter at politiet mandag aksjonerte mot en bolig i Bamble i Telemark.

annonse

Forsvaret leverte anmeldelsen i forrige uke.

Abrahamsen vil ikke si om noen av våpnene som er funnet, stammer fra Forsvaret.

– Jeg skal være litt forsiktig med å si noe om det. Det er et større antall våpen. Når det gjelder omfang og eventuelle andre ting, er det litt tidlig å si. Tilknytning til Forsvaret må vi eventuelt komme tilbake til, sier han.

Blir avhørt
annonse

Mandag aksjonerte politiet også mot en bolig i Asker i Akershus, noe som førte til at en mann i 60-årene ble pågrepet. Bombegruppen ble tilkalt både til Bamble og Asker.

Tirsdag vil politiet, sammen med bombegruppen, fortsette gjennomgangen av de to boligene. I tillegg gjennomføres det avhør av den siktede mannen fra Telemark.

– Så vil vi ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Det er noe vi må vurdere når vi har mer informasjon i saken, sier Abrahamsen.

Fant eksplosiver

Politiet fant store mengder våpen i boligen i Bamble.

– Mannen som er bosatt på adressen, har også informert om at det fantes eksplosiver der, sier politiadvokat Tale Helgerød.

Politiet har tirsdag formiddag fremdeles ikke full oversikt over verken antall eller type våpen som er funnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon