Knivstikkingen skjedde i Dampsagveien, like ved Lillestrøm stasjon, torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet vurderer å utvide siktelsen mot de to som er siktet for å ha knivstukket en mann på Lillestrøm fredag til å gjelde drapsforsøk.

– Vi anser saken som et drapsforsøk, men foreløpig er de to pågrepne siktet for grov kroppsskade. Det kan derfor bli aktuelt å sikte dem for drapsforsøk, sier påtaleansvarlig Kari Aas Karlsen i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet bekreftet mandag at de lørdag ettermiddag pågrep mannen som var etterlyst etter knivstikkingen i Lillestrøm torsdag kveld der en mann i 30-årene ble alvorlig skadd. Senere mandag ble mannen, som er 17 år gammel, varetektsfengslet. 17-åringen ble på grunn av sin lave alder kun fengslet i én uke.

annonse
Vennskap

Fra tidligere er en mann i født i 1996 pågrepet i samme sak og fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt underlagt fullstendig isolasjon i de første to ukene.

– Det er en vennskapsrelasjon mellom de to pågrepne. Det er også en relasjon mellom den fornærmede og den pågrepne som er født i 1996, men jeg er ikke kjent med at det er en relasjon mellom 17-åringen og den fornærmede, sier Karlsen.

Alvorlige skader

Skadene på den fornærmede ble først omtalt som alvorlige etter at han ble knivstukket flere ganger i ryggen. Ifølge Karlsen har mannen en punktert lunge.

annonse

I 12-tiden lørdag skrev Romerikes Blad at politiet hadde funnet en kniv. Ifølge Karlsen ble en kniv de antar ble brukt i knivstikkingen, først funnet på et senere tidspunkt.

– 17-åringen forklarte etter at han ble pågrepet hvor vi kunne finne kniven, og vi fant den gravd ned på stedet han pekte på, sier Karlsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon