Knivstikkingen skjedde i Dampsagveien, like ved Lillestrøm stasjon, torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet vurderer å utvide siktelsen mot de to som er siktet for å ha knivstukket en mann på Lillestrøm fredag til å gjelde drapsforsøk.

– Vi anser saken som et drapsforsøk, men foreløpig er de to pågrepne siktet for grov kroppsskade. Det kan derfor bli aktuelt å sikte dem for drapsforsøk, sier påtaleansvarlig Kari Aas Karlsen i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet bekreftet mandag at de lørdag ettermiddag pågrep mannen som var etterlyst etter knivstikkingen i Lillestrøm torsdag kveld der en mann i 30-årene ble alvorlig skadd. Senere mandag ble mannen, som er 17 år gammel, varetektsfengslet. 17-åringen ble på grunn av sin lave alder kun fengslet i én uke.

annonse
Vennskap

Fra tidligere er en mann i født i 1996 pågrepet i samme sak og fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt underlagt fullstendig isolasjon i de første to ukene.

– Det er en vennskapsrelasjon mellom de to pågrepne. Det er også en relasjon mellom den fornærmede og den pågrepne som er født i 1996, men jeg er ikke kjent med at det er en relasjon mellom 17-åringen og den fornærmede, sier Karlsen.

Alvorlige skader

Skadene på den fornærmede ble først omtalt som alvorlige etter at han ble knivstukket flere ganger i ryggen. Ifølge Karlsen har mannen en punktert lunge.

I 12-tiden lørdag skrev Romerikes Blad at politiet hadde funnet en kniv. Ifølge Karlsen ble en kniv de antar ble brukt i knivstikkingen, først funnet på et senere tidspunkt.

annonse

– 17-åringen forklarte etter at han ble pågrepet hvor vi kunne finne kniven, og vi fant den gravd ned på stedet han pekte på, sier Karlsen.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon