Illustrasjonsbilde. Tyrkiske M60-tanks i Nord-Syria, 13. oktober 2019. (Foto: Aref TAMMAWI / AFP)
annonse
annonse

Syriske regjeringsstyrker har vært i kamp med tyrkiske styrker for første gang siden Tyrkia startet sin offensiv i det nordlige Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

«Harde kamper har for første gang brutt ut mellom syriske og tyrkiske hærstyrker», melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) tirsdag.

Eksilgruppen oppdaterte senere med at seks syriske soldater er drept i trefningene. Opplysningene er ikke offisielt bekreftet.

annonse

Ifølge SOHR ble det åpnet artilleriild og skutt med maskingeværer i nærheten av landsbyen Assidiya sør for grensebyen Ras al-Ain.

Tre uker er gått siden tyrkiske styrker gikk inn i det nordlige Syria for å tvinge kurdiske militser på retrett fra grensa.

I forrige uke ble en seks dager lang våpenhvile forhandlet fram mellom Tyrkia og Russland for å gi den kurdiske YPG-militsen tid til å trekke seg ut av grenseområdene. Våpenhvilen utløper tirsdag klokka 17 norsk tid.

annonse

YPG spilte en avgjørende rolle i kampen mot ekstremistgruppen IS i Syria, og militsen har samarbeidet med USA og andre vestlige land. Tyrkia stempler på sin side YPG som terrorister, og president Recep Tayyip Erdogan har gjentatte ganger sagt at han vil gjenoppta offensiven hvis militsen ikke forlater grenseområdene helt.

I tillegg har Russland gjort det klart at russiske og syriske styrker ikke vil fortsette å beskytte YPG.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon