Leif Östling er tidligere sjef for Scania. Nå frykter han borgerkrig i Sverige. Foto Bertil Ericson / SCANPIX
annonse
annonse

I et intervju med SwebbTV advarer Leif Östling for at den store innvandringen fra Midtøsten og Afrika kan føre til borgerkrig i Sverige.

I 2017  fikk stor Östling oppmerksomhet, når han stilte spørsmålet: Hva faen får jeg for skattepengene? Utspillet skapte svært blandende reaksjoner.

Tidligere i år spådde den tidligere leder for Svensk Näringsliv, Sveriges utgave av NHO, en systemkollaps i Sverige, og sa at samfunnskontrakten var brutt. Östling mente den gangen at private krefter ville redde samfunnet, men først måtte kollapsen bli en virkelighet.

annonse

Les også: Tidligere sjef for svensk NHO spår systemkollaps

I intervjuet med SwebbTV konstaterer Östling at Sverige har tatt inn alt for mye folk utenfra, og særlig mennesker fra Midtøsten og Afrika som «lever i et samfunn som vi forlot for snart hundre år siden».

I intervjuet, som også er omtalt av Fria Tider, fortelle Östling hvordan han som sjef i Scania kunne bruke disse innvandrerne i enkle jobb for noen tiår tilbake. Men nå har det svenske samfunnet blitt så komplisert og høyteknologisk at det ikke lenger finnes jobber for analfabeter uten utdannelse.

annonse

– I dag har vi så utrolig mye mer sofistikerte prosesser. Og det er veldig vanskelig for disse menneskene å ta til seg og forstå. Vi hadde nesten hundre somalier i Oskarshamn. De klarte det ikke. De var ikke vant til å måtte møte opp til riktig tid. Bare ti av de hundre ble værende, de andre gikk tilbake til arbeidsløshet.

Les også: En mulig europeisk borgerkrig diskutert på litteraturfestival i Stavanger

Borgerkrig?

Östling tror ikke Sverige klarer mer innvandring av denne typen. Han er fortsatt optimist, og tror Sverige kan reddes. Men han ser samtidig en risiko for katastrofe:

– For om dette fortsetter, kan vi havne i en situasjon vi ikke kan kontrollere, vi kan bli nødt til å sette inn militæret slik at det blir krig inne i landet, i disse utsatte områdene som det kalles.

Den tidligere Scania-direktøren tegner altså et bilde av en potensiell borgerkrig i Sverige, som inntil få år siden var et av verdens mest fredelige og framgangsrike land.

Östling er klar på at tiden er knapp hvis man skal kunne evne å snu den negative utviklingen. Du kan se intervjuet nedenfor.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon