Utenriksdepartementet har i tredje kvartal i år fått tilbake nesten 1,7 millioner kroner fra 17 mottakere av norsk bistand på grunn av økonomiske misligheter. Bilde: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Utenriksdepartementet har i tredje kvartal i år fått tilbake nesten 1,7 millioner kroner fra 17 mottakere av norsk bistand på grunn av økonomiske misligheter.

Totalt for de 17 sakene er det tilbakebetalt 1.693.417 kroner, opplyser Utenriksdepartementet.

Det høyeste beløpet, 567.213 kroner, er tilbakebetalt fra et prosjekt forvaltet av undervisningsdepartementet i Zambia, der pengene, ifølge UD, ble brukt i strid med det avtalte formålet.

annonse

De andre 16 sakene handler om underslag, svindel, urettmessige utbetalinger, svinn og returprovisjon i ulike land i Afrika og Asia. Det laveste beløpet som er tilbakebetalt er 330 kroner etter et underslag fra en ansatt i Rwanda.

I tredje kvartal 2019 registrerte Sentral kontrollenhet i UD 26 nye varsler, i hovedsak knyttet til mistanke om økonomiske misligheter.

Sentral kontrollenhet behandler saker som gjelder mistanke om brudd på gjeldende regelverk i utenrikstjenesten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon