Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre i Kristiansand i slutten av juli. Her sammen med ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland (Ap). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) mener det burde være mulig for Arbeiderpartiet å samarbeide med MDG også nasjonalt. Støre vil ikke konkludere.

Arbeiderpartiets ordfører i sørlandsbyen leder en koalisjon der både Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne inngår. I tillegg er Rødt, SV, Folkelista og fire tidligere medlemmer i Demokratene med.

Jan Oddvar Skisland sier til Fædrelandsvennen at det kan godt være aktuelt at partiet må samarbeide med MDG også i regjering etter valget i 2021.

annonse

–Jeg tenker at det er så pass mye felles nasjonalt også. Den skepsisen som har vært mot Miljøpartiet, har blitt mindre både nasjonalt og hos oss. Vi ser at spesielt den yngre generasjonen i Ap har et enormt fokus på klima og miljø, sier Skisland til avisen.

I tillegg til Kristiansand, var MDG med på å sikre at Ap fikk styringen i både Oslo, Bergen og Trondheim etter høstens lokalvalg.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Fædrelandsvennen at han ikke vil utelukke et regjeringssamarbeid med MDG.

– Det er klart at disse erfaringene med å styre de store byene er det nærmeste du kommer å styre et stort land. Men vi har ikke konkludert, og jeg har veldig lave skuldre i dette spørsmålet. Jeg registrerer at vi i Stortinget har nærmere og bedre dialog med MDG i denne perioden enn i forrige periode, sier Støre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon