Illustrasjonsbilde. Koranen avbildet i et bønnerom i Paris 7. september 2019. (Foto av Lionel Bonaventure / AFP)
annonse
annonse

Et rekordhøyt antall av franskmenn er bekymret for islamiseringen av Frankrike. 

Hele 61 prosent av befolkningen mener at islam ikke er kompatibelt med det franske samfunnet, ifølge i en nylig meningsmåling gjort av analysefirmaet Ifop for den franske avisen Journal du Dimanche. Tallet har vokst med åtte prosent siden en lik meningsmåling ble foretatt i februar i fjor.

Studien reflekterer en stor bekymring blant gjennomsnittsfranskmannen rundt islams stadig større rolle i det offentlige rom, i det tradisjonelt svært sekulære landet. Hovedbekymringene handler om det som folk oppfatter som en generell islamisering av samfunnet.

annonse

Les også: Resett intervjuer Yves Mamou: – Elitene ønsker islamismen velkommen

Meningsmålingen slår også fast at en stor majoritet av franskmenn ønsker et omfattende forbud mot synlige religiøse symboler. Mens hele 75 prosent av de spurte ønsker et totalforbud mot religiøse symboler i offentlig sektor og for brukere av offentlige tjenester, ønsker 72 prosent et slikt forbud for ansatte i private firmaer.

Stor forskjell mellom partiene

annonse

Det er en stor forskjell mellom høyre- og venstresiden når det kommer til aksepten rundt islams stadig fremtredende rolle i det franske samfunnet.

Les også: Frankrike nær kokepunktet?

Mens mer enn halvparten – 54 prosent – av velgerne til det radikale venstrepartiet La France Insoumise (Det gjenstridige Frankrike) mener at muslimsk tilbedelse har en plass i Frankrike, er hele 85 % av tilhengerne til Marine Le Pen og høyrepopulistpartiet Rassemblement National (Nasjonal samling) av motsatt oppfatning.

Le Pen best egnet

Ifølge meningsmålingen, scoret Le Pen høyest når det kommer til spørsmålet om hvilket parti som er best egnet til å ta tak i utfordringene som Frankrike har med islamiseringen av samfunnet.

Les også: Marine Le Pen blir stadig mer populær i Frankrike

annonse

Hele 37 prosent av franskmenn støtter Nasjonal samlings politikk, sammenlignet med 20 prosent som støtter linjen til Emmanuel Macron og hans parti La République En Marche! (Republikken fremover!)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon