Twitter forbyr politisk reklame. Illustrasjonsfoto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Twitter forbyr all politisk reklame i sin tjeneste, tvitrer selskapets sjef Jack Dorsey.

Sosiale medieselskaper gir annonsører en urettferdig fordel gjennom å spre målrettede, villedende budskap, mener Dorsey.

Facebook har vært i hardt vær siden selskapet tidligere i oktober opplyste at de ikke kommer til å faktasjekke innlegg fra politikere eller deres valgkampapparat. Kritikere har påpekt at det gir politikere grønt lys til å lyve.

annonse

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sa i en høring i Kongressen forrige uke at politikere har rett til ytringsfrihet på Facebook.

Mesteparten av pengene som brukes på politisk reklame i USA, går til TV-stasjonene. Twitters nye retningslinjer vil gjelde globalt og trer i kraft fra 22. november.

Facebooks fortjeneste øker i takt med brukertallet

Facebooks ferske kvartalsresultat viste at fortjenesten økte i takt med antall brukere – tross kritikk for hvordan nettgiganten håndterer politisk reklame.

annonse

Det verdensledende sosiale nettverkets overskudd endte på 55 milliarder kroner.

Omsetningen steg med 28 prosent, opp til nesten 160 milliarder kroner, i løpet av kvartalet som endte 30. september.

Antall aktive brukere økte 8 prosent fra et år i forveien, opp til 2,45 milliarder.

Facebook har i flere uker blitt kritisert fra flere hold på grunn av nettgigantens holdninger til politisk reklame, skriver New York Times. Blant kritikerne er tidligere visepresident Joe Biden, som håper å bli Demokratenes presidentkandidat i valget neste år.

I tillegg har flere hundre ansatte i selskapet signert et åpent brev der de kritiserer ledelsen for å la politikere skrive hva de vil i reklamer, deriblant falske påstander.

annonse

Det stilles også spørsmål rundt selskapets planlagte kryptovaluta, Libra. Frankrike har varslet at de vil blokkere kryptovalutaen, og G7-landene ble i juli enige om en uttalelse der de advarte mot at en uprøvd valuta kan destabilisere det internasjonale pengesystemet.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon