Twitter forbyr politisk reklame. Illustrasjonsfoto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Twitter forbyr all politisk reklame i sin tjeneste, tvitrer selskapets sjef Jack Dorsey.

Sosiale medieselskaper gir annonsører en urettferdig fordel gjennom å spre målrettede, villedende budskap, mener Dorsey.

Facebook har vært i hardt vær siden selskapet tidligere i oktober opplyste at de ikke kommer til å faktasjekke innlegg fra politikere eller deres valgkampapparat. Kritikere har påpekt at det gir politikere grønt lys til å lyve.

annonse

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sa i en høring i Kongressen forrige uke at politikere har rett til ytringsfrihet på Facebook.

Mesteparten av pengene som brukes på politisk reklame i USA, går til TV-stasjonene. Twitters nye retningslinjer vil gjelde globalt og trer i kraft fra 22. november.

Facebooks fortjeneste øker i takt med brukertallet

Facebooks ferske kvartalsresultat viste at fortjenesten økte i takt med antall brukere – tross kritikk for hvordan nettgiganten håndterer politisk reklame.

Det verdensledende sosiale nettverkets overskudd endte på 55 milliarder kroner.

Omsetningen steg med 28 prosent, opp til nesten 160 milliarder kroner, i løpet av kvartalet som endte 30. september.

Antall aktive brukere økte 8 prosent fra et år i forveien, opp til 2,45 milliarder.

Facebook har i flere uker blitt kritisert fra flere hold på grunn av nettgigantens holdninger til politisk reklame, skriver New York Times. Blant kritikerne er tidligere visepresident Joe Biden, som håper å bli Demokratenes presidentkandidat i valget neste år.

I tillegg har flere hundre ansatte i selskapet signert et åpent brev der de kritiserer ledelsen for å la politikere skrive hva de vil i reklamer, deriblant falske påstander.

annonse

Det stilles også spørsmål rundt selskapets planlagte kryptovaluta, Libra. Frankrike har varslet at de vil blokkere kryptovalutaen, og G7-landene ble i juli enige om en uttalelse der de advarte mot at en uprøvd valuta kan destabilisere det internasjonale pengesystemet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon