Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er bedt om å vitne i riksrettsgranskningen av presidenten, men nekter å stille uten å bli stevnet. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er bedt om å vitne i riksrettsgranskingen av USAs president, men nekter å gjøre det frivillig.

Bolton, som sa opp i september, er kalt inn til lukket høring i Representantenes hus 7. november, melder Washington Post onsdag.

Samme dag avviser Boltons advokat Charles Cooper at den tidligere sikkerhetsrådgiveren vil stille til høringen med mindre han blir stevnet.

annonse

Bolton skal ha uttrykt bekymring over forsøk fra blant andre Trumps personlige advokat Rudy Giuliani på å presse Ukraina til å etterforske Demokratene, inkludert Joe Biden.

Demokratene har tidligere stevnet flere andre som har endt opp med å vitne.

Det hvite hus har prøvd å begrense både tidligere og nåværende ansatte i å samarbeide i granskingen av Trumps påståtte maktmisbruk som Demokratene har satt i gang i Kongressen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon