Ola Borten Moe på senterpartiets landsmøte. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
annonse
annonse

MSM og andre synes å ta for gitt at det blir rødgrønt flertall i 2021. En 76-årig politisk interessert og frustrert venn spurte meg om hva en kan stemme på i 2021.

Jeg svarte følgende:

Dersom SP går til valg på eget program, vil jeg stemme SP. Jeg begrunnet dette med at SP vokser jevnt og trutt uten de store politiske utspill fra Slagsvold Vedum. Veksten synes klart å fremmes ved utspill fra vinglepartiene AP, H og til dels Frp samt de politisk uansvarlige partiene. Skulle SP i tillegg gå inn for omsider å fremskynde CCS (CO2 lagring) og klare det som Stoltenberg ikke klarte – dette skulle det være lett å få politisk støtte for da SP er sikret 100% støtte både fra LO og NHO – ville resultatet dempe MDGs politiske fremgang. I 2018 kom 50.1 % av norske CO2 utslipp fra oljeutvinningen og industrien.

annonse

Les også: Ola Borten Moe utelukker ikke muligheten for et sidebytte

SP vil garantert øke sin oppslutning ved å engasjere seg enda mere i forsvarsspørsmål og fiskeoppdrett. Det er politisk enighet om hvor viktig nordområdene og sjømateksport er for Norge. Norge har jurisdiksjon over Svalbard, men har ikke en eneste fregatt med isforsterkning!

Når en leser om de enorme mengdene med mikroplast og også en god del kobberavfall som forurenser våre kystfarvann grunnet fiskeoppdrett i mærer, vil det kanskje være på tide å fase ut disse og begynne produksjon på land. I tillegg ville nok velgerne være uhyre interessert i et politisk parti som tar dagens vedlikeholdsetterslep på våre vannverk på alvor.

annonse

Jeg vil ikke bli forbauset over at SP vil bli på størrelse med AP & H på meningsmålingene før stortingsvalget i 2021. I så fall kan SP danne en mindretallsregjering, som elegant vil overleve med støtte både fra høyre og venstre!

Les også: Ola Borten Moe kaller statsstøtte til Faktisk.no for Orwells «1984»

I tillegg mener jeg at SP i dag kanskje har vårt største politiske talent – Borten Moe.

Kanskje historien gjentar seg – det skjedde i 1965 – hvorfor ikke i 2021? En plattformsjef som statsminister vil nok falle i dårlig smak hos MDG!

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon