Greta Thunberg slet med å holde tårene tilbake under sin tale til FNs klimatoppmøte. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
annonse
annonse

Greta Thunberg har truet Facebook med at hun vil kvitte seg med sin konto, dersom plattformen ikke sensurerer hennes kritikere, som hun kaller konspirasjonsteoretikere.

– Jeg, som mange andre, stiller spørsmål ved om jeg bør fortsette å bruke Facebook eller ikke, skrev Thunberg i et Facebook-innlegg i forrige uke.

annonse

Les også: Greta Thunberg setter Amerika-reise på vent

Uønsket kritikk

Thunberg mener kritikken som er rettet mot henne er «konspirasjonsteorier».

– Å tillate hatprat, mangelen på faktasjekking, og selvfølgelig, problemene med å gripe inn i demokratiet, er blant mange, mange ting som er veldig opprørende.

annonse

– De konstante løgnene og konspirasjonsteoriene om meg og talløse andre resulterer selvfølgelig i hat, drapstrusler og til slutt vold. Dette kunne ha lett blitt stoppet dersom Facebook ville det. Jeg finner fraværet av ansvar veldig forstyrrende.

Personer som Elon Musk og Hillary Clinton har skrytt Greta Thunberg opp i skyene. Musk har sagt at hun resonnerer bedre og har «mer hjerte» enn verdens politiske ledere. Clinton har kalt henne «gutsy» – modig.

Krever endring

Thunberg later imidlertid ikke til å mene at hennes meningsmotstandere bør ha rett til å ytre seg på plattformer som Facebook.

«Klimaikonet» oppfordret i det aktuelle Facebook-innlegget sine følgere til å presse Facebook til å stilne kritikerne.

annonse

– Om nok av oss krever forandring – vil forandring komme, skrev Thunberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon