En SDF-soldat holder vakt ved en gruppe menn som ble tatt til fange i februar i år før IS ble nedkjempet i landsbyen Baghouz i Syria. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Syrisk kurdermilits har avvist en invitasjon fra Bashar al-Assads regjeringshær om å slutte rekker i møte med Tyrkias militæroffensiv over grensa.

– Generalkommandoen i de væpnede styrkene er klar til å ønske velkommen medlemmer av SDF-enheter som er villig til å slutte seg til, sa det syriske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

SDF, som ledes av de syriskkurdiske YPG-styrkene, reagerer kraftig på at forsvarsdepartementet henvender seg til enkeltpersoner og ikke direkte til generalkommandoen.

annonse

– Hele tilnærmingen i det syriske forsvarsdepartementets uttalelse, og dets oppfordring til våre styrkers medlemmer om å slutte seg til den syriske hæren på individuelt grunnlag, er ikke velkommen, sa Mazloum Abdi, sjefen for SDF, i en Twitter-melding sent onsdag kveld.

Tyrkia rykket inn i det nordøstlige Syria 9. oktober da USAs president Donald Trump kunngjorde en amerikansk tilbaketrekning fra grenseområdet.

Sammen med allierte opprørere gikk den tyrkiske hæren til angrep mot SDF, som har mistet over 10.000 krigere i den USA-støttede kampen mot IS.

annonse

– Vi i Syria står overfor en felles fiende, og befolkningen i et forent Syria, fra arabere til kurdere, må ofre seg for å gjenvinne hver tomme av våre elskede syriske territorier, sa forsvarsdepartementet i meldingen som ble viderebrakt av statlige syriske medier tidligere samme dag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon