Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Antallet ladestasjoner for elbiler holder ikke tritt med økningen i antall biler. NAF er bekymret.

Snart er det over 400.000 elbiler og ladbare hybrider i Norge, og NAF er bekymret for infrastrukturen rundt dette, skriver Nettavisen. Senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, sier følgende:

Les også: 18 elbiler per ladepunkt i Norge

annonse

– Ladeinfrastrukturen langs veiene er vår største bekymring akkurat nå. I løpet av 2020 vil vi antakelig passere 500.000 elbiler og ladbare hybrider. Vi er bekymret for at lademulighetene langs veiene ikke henger med på utviklingen.

Regjeringen har lagt fram en strategi for alternativt drivstoff, men dette er på ingen måte nok ifølge NAF.

– Det som kom fra regjeringen var i praksis ikke en strategi. Den var et håp om en markedsbasert utbygging fra ladeaktørene. I praksis fungerer dette ikke, fordi antall ladere holder ikke tritt med elbiltettheten. NAF etterlyser større ambisjoner enn det markedet greier å levere, sier Sødal.

– Det første er å få på plass mange nok ladere. Med dagens utbyggingstempo blir det stadig flere elbiler per ladepunkt og lengre ladekøer, avslutter han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.