Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske lokalaviser styrker lokaldemokratiet, men skriver lite om innvandring, arbeidsliv og klima, ifølge en studie.

Et av funnene i «Blindsoner og mangfold – en studie av journalistikken i lokale og regionale medier» som overrasket forskerne bak studien, var at lokalavisene i så liten grad dekket enkelte temaer som har stor samfunnsmessig betydning, også for innbyggerne i et lokalmiljø, skriver Klassekampen.

I studien kommer det fram at bare 3,5 prosent av alle sakene i de 24 lokale og regionale avisene som ble undersøkt i 2017, handlet om innvandring, arbeidsliv eller klima og miljø.

annonse

Området som var desidert mest dekket, var sport, med 24 prosent. På annenplass kom saker om politikk med 12 prosent.

– Det kan virke som den store utfordringen for lokalpressen er å koble det globale og det nasjonale med det lokale. Klima og miljøspørsmål er et godt eksempel på dette, fordi det ikke er noen tvil om at det har konkret betydning for innbyggerne i små og store lokalsamfunn, sier førsteamanuensis Birgit Røe Mathisen ved fakultet for samfunnsfag ved Nord universitet til avisen.

I studien kommer det også fram at bare 6 prosent av kildeutvalget i sakene er innvandrere, og ni av ti kilder er voksne mennesker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon