- Resett - https://resett.no -

Rapartist advarer rasisme-anklagede Tore Sagen: – Husk at det bor mange «aper» i Oslo og du blir kanskje gjenkjent

NRKs Tore Sagen får trusler etter humorinnslag i radioprogram.

Det er mange som har reagert med sinne etter at NRK-humorist Tore Sagen skulle gjøre «Radioresepsjonen»-kollegene flaue ved å lese opp et rasistisk notat. Her er blant det han leste opp:

– Jeg tror negre er dårligere mennesker enn hvite, fordi det er kortere tid siden de var jegere og sankere på savannen. En tilværelse i det moderne Vesten krever mer komplekse kognitive evner enn det som kreves for å jakte ned en gnu.

annonse

– Derfor klarer negerne seg dårligere. Negre likner mer fysisk på aper enn det vi hvite gjør, noe som skulle tyde på at negre og aper er likere hverandre på andre måter, sa han under tirsdagens sending.

sosiale medier [1] har både Antirasistisk Senter og SV-politiker Marian Hussein rast av sinne.

– Yo, Thor Gjermund Eriksen. Du og NRK har et rasismeproblem. Vi er mange som forventer at statskanalen lanserer et rehabliteringstiltak for disse hvite guttene i humor avdelingen! Tore Sagen er enda et symptom på en rasistisk kultur i kanalen, skrev Hussein.

annonse

– NRK: Har dere overhodet ikke tenkt på at norske lyttere i dag ikke bare er hvite? var reaksjonen til Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter.

«Aper i Oslo»

Mange i kommentarfeltene har prøvd å ta Sagen i forsvar ved hevde at innslaget var ment som humor. NRK-profilen har også gått ut på twitter og avvist at han er rasist.

– Til de som skulle være i tvil: jeg er ikke rasist. Jeg synes rasisme og fornektelse av menneskeskapte klimaendringer er noe av det flaueste som finnes, skriver han.

Men det er ikke alle som kjøper unnskyldningen, og NRK-kollega Jonis Josef slakter Sagen på Instagram.

– Skam deg mann, dette er dårlige greier. Jeg har alltid synes du har vært en hyggelig og fin fyr, men dette er ikke greit ass, skriver Josef.

annonse
Oslorapper J-Zin.

I kommentarfeltet fremkommer det også noe som kan anses som en trussel skrevet av Oslo-rapperen J-Zino.

– Du bruker kona di på sykeholdninger, både hun og NRK burde gå fra deg! Du er nok rasist du, men husk at det bor mange aper i Oslo og du blir kanskje gjenkjent?, skriver rapperen.

Resett fikk tatt skjermbilde av kommentaren som nå ser ut til å være slettet.

Oppdatering:

Ifølge VG har Tore Sagen og Radioresepsjonen valgt å ta bort innslaget som er på NRKs sider etter press.

– Siden dette ble misforstått, er det bedre å ta det bort enn at folk skal bli lei seg av det. Men intensjonen var å vise at rasisme og klimafornektelse er det flaueste jeg vet om. Det var motivet, sier han til VG. [8]

Tegn abonnement [9] eller støtt oss på andre måter [10] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474