Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier partiet ville ha blitt en dørmatte for Arbeiderpartiet dersom de hadde gått inn i en rødgrønn regjering. Moxnes åpner for at partiet heller kan samarbeide med en eventuell rødgrønn regjering etter valget i 2021. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil ikke i regjering i 2021, men åpner for å sikre en rødgrønn regjering i 2021 gjennom en samarbeidsavtale.

Bjørnar Moxnes sier til Klassekampen at det er «dumt å avvise» muligheten for å sikre de rødgrønne partiene regjeringsmakt etter valget i 2021 gjennom en formell samarbeidsavtale i Stortinget.

– Rødt støtter et regjeringsskifte, men det er for tidlig å slå fast hvordan vi vil samarbeide med en ny regjering, sier Rødt-lederen.

annonse

Moxnes understreker overfor avisen at det kan være aktuelt for partiet å utgjøre et parlamentarisk grunnlag for en rødgrønn regjering gjennom en forpliktende avtale i Stortinget. Det var gjennom en slik avtale Venstre og KrF sikret Høyre og Fremskrittspartiet regjeringsmakt etter stortingsvalget i 2013.

Onsdag sa Moxnes til Aftenposten og NRK at han ikke ønsker at partiet skal sitte i regjering i 2021.

Det at Rødt-lederen nå åpner for en samarbeidsavtale, er et positivt steg, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Det må bli slutt på at de rødgrønne partiene stenger dører for hverandre. Det gjelder Ap og Sp, men det gjelder også Rødt og MDG. De bør være villige til å forplikte seg til en eller annen form for rødgrønt samarbeid, sier Lysbakken til avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon